OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENO 5.119.386,00 DINARA IZ BUDŽETSKOG FONDA ZA PROGRAM LOKALNE SAMOUPRAVE

19. marta 2020.

U sredu, 18.03.2020. godine u prostorijama Kolubarskog upravnog okruga, u Valjevu, u prisustvu državnog sekretara Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Žikice Nestorovića i načelnika Kolubarskog upravnog okruga Gorana Milivojevića, predstavnici 8 lokalnih samouprava Kolubarskog i Mačvanskog okruga (Valjevo, Ljig, Osečina, Loznica, Bogatić,Krupanj, Ljubovija i Koceljeva), zaključili su ugovore o korišćenju sredstava Budžetskog fonda za program lokalne samouprave.

U ime opštine Bogatić, za realizaciju projekta ” Unapređenje i razvoj rada Skupštine opštine i Opštinskog veća opštine Bogatić, uvođenjem elektronskog vođenja sednica”, ugovor vredan 5.119.386 dinara, potpisao je predsednik Opštine Nenad Beserovac.

“Zahvaljujem se Ministarstvu i Vladi Republike Srbije, koji treću godinu za redom izdvajaju sve veća sredstva u Budžetski fond za lokalne samouprave i omogućuju nam, da konkurišemo sa projektima za koje smatramo da će unaprediti kvalitet života i rada u našim sredinama i dobijemo bespovratna sredstva za realizaciju istih. Opštini Bogatić je u ove tri godine, za realizaciju 4 projekta, iz fonda odobreno preko 22 miliona dinara. Izgradili smo nov vrtić u Belotiću, uređujemo prostor oko zgrade opštine i sportske hale, sa kolskim prilazom i novim parking mestima, osiguravamo besplatno useve naših poljoprivrednih proizvođača, a sada ćemo modernizovati i olakšati i rad službi, kao i odbornika i članova Opštinskog veća, jer će se sednice pripremati i voditi putem savremenih informacionih tehnologija”, izjavio je Nenad Beserovac.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave za realizaciju projekata lokalnih samouprava koji se odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija na lokalu, kao i za prevenciju elementranih nepogoda izdvojilo je 520.000.000,00 dinara iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave. Ove godine podržano je 74 projekata lokalnih samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *