OPŠTINA BOGATIĆ JEDNA OD ČETIRI LOKALNE SAMOUPRAVE U KOJOJ ĆE SE REALIZOVATI PROJEKAT “UNAPREĐENJE JEDINSTVENE BAZE PODATAKA O OBELEŽJIMA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA”

15. novembra 2019.

Danas 15.11.2019.godine u Beogradu, u Palati Srbije, u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije održana je prezentaicja projekta „Unapređenje jedinstvene baze podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja“. Sastanku su prisustvovali predstavnici izabranih lokalnih samouprava, Centra za motorna vozila i „GDI Solutions“. Opštinu Bogatić predstavljali su predsednik Opštine Nenad Beserovac i Dalibor Ostojić, šef Kabineta predsednika Opštine.

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je projekat „Unapređenje jedinstvene baze podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja“. Cilj projekta  je da se obezbedi podrška lokalnim samoupravama radi što boljeg i kvalitetnijeg donošenja odluka u upravljanju bezbednošću saobraćaja na osnovu podataka vezanih za obeležja bezbednosti  saobraćaja na lokalnom nivou. U okviru projekta u četiri lokalne samouprave biće uspostavljena odgovarajuća geo-prostorna i atributivna (alfanumerička) baza podataka kojoj će se pristupati putem specijalizovane WEB-GIS aplikacije.

Jačanje uloge lokalnih samouprava se ogleda u uspostavljanju novih lokalnih baza podataka koje će biti integrisane sa Nacionalnom Jedinstvenom bazom podataka o obeležjima za bezbednost saobraćaja koja je u nadležnosti  Agencije za bezbednost saobraćaja.

Lokalne samouprave koje su izabrane za učešće u ovom projektu pored Opštine Bogatić su Grad Čačak, Opština Temerin i Opština Surdulica. Projekat  čija je vrednost  2.000.000,00 dinara, finansiraće Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *