ОПШТИНА БОГАТИЋ ЈЕДНА ОД ЧЕТИРИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ У КОЈОЈ ЋЕ СЕ РЕАЛИЗОВАТИ ПРОЈЕКАТ “УНАПРЕЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ БАЗЕ ПОДАТАКА О ОБЕЛЕЖЈИМА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА”

15. новембра 2019.

Данас 15.11.2019.године у Београду, у Палати Србије, у организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије одржана је презентаицја пројекта „Унапређење јединствене базе података о обележјима безбедности саобраћаја“. Састанку су присуствовали представници изабраних локалних самоуправа, Центра за моторна возила и „GDI Solutions“. Општину Богатић представљали су председник Општине Ненад Бесеровац и Далибор Остојић, шеф Кабинета председника Општине.

Агенција за безбедност саобраћаја покренула је пројекат „Унапређење јединствене базе података о обележјима безбедности саобраћаја“. Циљ пројекта  је да се обезбеди подршка локалним самоуправама ради што бољег и квалитетнијег доношења одлука у управљању безбедношћу саобраћаја на основу података везаних за обележја безбедности  саобраћаја на локалном нивоу. У оквиру пројекта у четири локалне самоуправе биће успостављена одговарајућа гео-просторна и атрибутивна (алфанумеричка) база података којој ће се приступати путем специјализоване WEB-GIS апликације.

Jачање улоге локалних самоуправа се огледа у успостављању нових локалних база података које ће бити интегрисане са Националном Јединственом базом података о обележјима за безбедност саобраћаја која је у надлежности  Агенције за безбедност саобраћаја.

Локалне самоуправе које су изабране за учешће у овом пројекту поред Општине Богатић су Град Чачак, Општина Темерин и Општина Сурдулица. Пројекат  чија је вредност  2.000.000,00 динара, финансираће Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *