OДРЖАНА ЧЕТВРТА ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА “ИЗЛАЗ ИЗ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ”

23. маја 2019.

Председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац, присуствовао је Четвртој годишњој конференцији “Излаз из сиве економије”, која се одржала у Београду, у Палати Србије у организацији Владе Републике Србије и Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), уз подршку Немачке развојне сарадње.
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је, отварајући овај скуп на којем је представљен нови Национални програм за сузбијање сиве економије, са Акционим планом за 2019/20. годину, истакла да је то једини начин да се обезбеде фер услови привреди која послује у складу са законима и плаћа порезе.
Програм који су припремили Влада Републике Србије и НАЛЕД уз подршку Немачке развојне сарадње, садржи 36 мера и 153 активности, распоређених у пет циљева – ефикаснији надзор, унапређење рада Пореске управе, увођење подстицајних мера за легално пословање и запошљавање, смањење административног и парафискалног оптерећења, јачање свести о значају сузбијања сиве економије.
Чланови Координационог тела Владе Републике Србије за сузбијање сиве економије на челу са министром финансија Синишом Малим и превреда окупљена у НАЛЕД-овом Савезу за фер конкуренцију на скупу су размотрили и друге мере приоритетне Акционог плана попут јачања капацитета инспекција, сузбијања нелегалне градње и сиве економије у транспорту…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *