Monthly Archives: april 2019

ZAPOČETI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI LOKALNOG PUTA BOGATIĆ-BANOVO POLJE

ZAPOČETI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI LOKALNOG PUTA BOGATIĆ-BANOVO POLJE

Danas 25.04.2019.godine, na osnovu dogovora sa sastanka održanog u Ljuboviji 21.02.2019.godine predstavnika jedinica lokalnih samouprava Mačvanskog upravnog okruga sa potpredsednicom Vlade R.Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Prof. dr Zoranom Mihailović započeti su radovi na rekonstrukciji lokalnog puta OP 7 Bogatić   na deonici Bogatić-Banovo Polje.   Radove na rekonstrukciji puta izvodi preduzeće „Valjevo… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENO  11.200.000,00 DINARA IZ  BUDŽETSKOG FONDA ZA PROGRAM  LOKALNIH SAMOUPRAVA

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENO  11.200.000,00 DINARA IZ  BUDŽETSKOG FONDA ZA PROGRAM  LOKALNIH SAMOUPRAVA

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić potpisao je danas ugovore sa 63 gradonačelnika i predsednika opština o dodeli ukupno 490 miliona dinara za realizaciju 77 projekata, koji se odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave ili organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija na lokalu, kao i za prevenciju elementranih nepogoda. U ime opštine Bogatić… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 13.SKUPŠTINA NALED-a

ODRŽANA 13.SKUPŠTINA NALED-a

U četvrtak, 18.04.2019.godine u Beogradu u hotelu Hyatt Regency održana je 13. godišnja Skupština Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Opštinu Bogatić na skupu predstavljao je predsednik Opštine Nenad Beserovac. O važnosti javno-privatnog dijaloga i značaju regionalne saradnje na izgradnji boljeg privrednog ambijenta, govorili su potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar državne… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENA SREDSTVA ZA FINANSIRANJE PROGRAMA ILI MERA AKTIVNE POLITIKE ZAPOŠLJAVANJA

  Opštini Bogatić odobrena su sredstva Nacionalne službe za zapošljavanje za finansiranje programa ili mera aktivne politike zapošljavanja u 2019.godini. Programi ili mere aktivne politike zapošljavanja realizuju se saglasno uslovima i kriterijumima iz javnih poziva za 2019.godinu koje Nacionalna služba za zapošavanje realizuje u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2019.godinu. Za realizaciju programa… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINA BOGATIĆ POTPISALA UGOVOR O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA MERE POPULACIONE POLITIKE

OPŠTINA BOGATIĆ POTPISALA UGOVOR O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA MERE POPULACIONE POLITIKE

  U utorak, 16.04.2019.godine u Beogradu, u Palati Srbije predstavnici 85 gradova i opština potpisali su ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. U ime opštine Bogatić ugovor je potpisao predsednik opštine, Nenad Beserovac. Ministarka… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENA SREDSTVA ZA REALIZACIJU MERA POPULACIONE POLITIKE

OPŠTINI BOGATIĆ ODOBRENA SREDSTVA ZA REALIZACIJU MERA POPULACIONE POLITIKE

Opštini Bogatić  odobrena bespovratna sredstva za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave na konkursu Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, raspisao je 15.03.2019. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 35.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BOGATIĆ

ODRŽANA 35.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BOGATIĆ

  Dana, 01.04.2019.godine održana je 35.sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić. Članovi Opštinskog veća razmatrali su  9 tačaka dnevnog reda. Među značajnijim tačkama dnevnog reda članovi Opštinskog veća, po prethodno pribavljenoj saglasnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede utvrdili su predlog  Odluke o donošenju Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Bogatić za 2019.godinu kojim… Nastavite sa čitanjem »