OPŠTINA BOGATIĆ POTPISALA UGOVOR O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA MERE POPULACIONE POLITIKE

17. aprila 2019.

 

U utorak, 16.04.2019.godine u Beogradu, u Palati Srbije predstavnici 85 gradova i opština potpisali su ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku. U ime opštine Bogatić ugovor je potpisao predsednik opštine, Nenad Beserovac.

Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović saopštila je da je za finansiranje mera populacione politike Vlada R.Srbije za ovu godinu izdvojila 650 miliona dinara i da je ta suma za 150 miliona veća u odnosu na 2018. godinu, kao i da je to čak pet puta više sredstava u poređenju sa 2017. godinom.

Ove godine su na javni poziv pristigle 122 prijave, a sufinansiraće se 85 jedinica lokalne samouprave, precizirala je ona, i objasnila da je najviše sredstava opet opredeljeno za rekonstrukciju, adaptaciju i izgradnju objekata predškolskih ustanova za 56 jedinica lokalne samouprave.

Istovremeno, Đukić Dejanović je istakla da njen Kabinet posebnu zahvalnost duguje Nacionalnom savetu, kao i Savetu za populacionu politiku, uz čiju su podršku u protekle tri godine finansirane aktivnosti 161 opštine i grada sa više od 1,2 milijarde dinara.

Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić ovom prilikom zahvalio se kabinetu ministra bez portfelja  zaduženom za demografiju i populacionu politiku i Vladi Republike Srbije što su prepoznali važnost teme i što svake godine izdvajaju sve veća sredstva i istakao da smatra da  izdvajanje  sredstva za ove namene nije trošak za državu, već kapitalno ulaganje u budućnost.

Sredstva odobrena opštini Bogatić po ovom ugovoru namenjena su za nabavku tri nova automobila za potrebe  službe polivalente patronaže i kućne nege,  nabavku novog ultrazvučnog aparata, nameštaja za opremanje vrtića i edukacije iz oblasti populacione politike.

Ukupna vrednost ugovora je 10.412.446,00 dinara, od čega je učešće Ministarstva 8.329.956,80 dinara, a lokalne samouprave 2.082.489,20 dinara. dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *