OPŠTINA BOGATIĆ POTPISALA UGOVOR O NAMENSKIM TRANSFERIMA

27. marta 2019.

Dana 26.03.2019.godine u Beogradu, u Klubu Narodnih poslanika potpisani su ugovori o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predstavnika 144 lokalne samouprave. U ime Opštine Bogatić ugovor je potpisao predsednik Opštine, Nenad Beserovac.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prilikom potpisivanja ugovora istakao je da je ovogodišnji obuhvat jedinica lokalnih samouprava znatno veći u poređenju sa svim prethodnim godinama, jer je prvi put uključeno 19 JLS iz autonomne pokrajine Kosova i Metohije, koje su dobile oko 130.000,00 dinara. Takođe, ove godine su u obračun vraćene i 16 JLS koje prošle godine nisu dobile sredstva zbog nenamenskog trošenja novca ili nepostojanja izveštaja o trošenju sredstava, odnosno zbog nepostojećeg ili nedovoljnog učešća budžeta JLS u finansiranju usluga.

Istakavši činjenicu da je i ove godine zajedničkim sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i opštine Bogatić socijalna zaštita dobila na značaju,  predsednik Opštine Nenad Beserovac  izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine nastavlja sa dobrom praksom po pitanju unapređenja socijalnih usluga na lokalnom nivou.

Vlada Republike Srbije je za  unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnim samoupravama u ovoj godini obezbedila 700 miliona dinara. Vrednost ugovora koji je ove godine  opredeljen Opštini Bogatić  za usluge socijalne zaštite iznosi 3.220.505,36  dinara. Usluge iz nadležnosti JLS koje se finansiraju sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge podrške za samostalan život kao i savetodavno-terapijske usluge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *