ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОТПИСАЛА УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА

27. марта 2019.

Дана 26.03.2019.године у Београду, у Клубу Народних посланика потписани су уговори о наменским трансферима у социјалној заштити између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и представника 144 локалне самоуправе. У име Општине Богатић уговор је потписао председник Општине, Ненад Бесеровац.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић приликом потписивања уговора истакао је да је овогодишњи обухват јединица локалних самоуправа знатно већи у поређењу са свим претходним годинама, јер је први пут укључено 19 ЈЛС из аутономне покрајине Косова и Метохије, које су добиле око 130.000,00 динара. Такође, ове године су у обрачун враћене и 16 ЈЛС које прошле године нису добиле средства због ненаменског трошења новца или непостојања извештаја о трошењу средстава, односно због непостојећег или недовољног учешћа буџета ЈЛС у финансирању услуга.

Истакавши чињеницу да је и ове године заједничким средствима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и општине Богатић социјална заштита добила на значају,  председник Општине Ненад Бесеровац  изразио је задовољство што се и ове године наставља са добром праксом по питању унапређења социјалних услуга на локалном нивоу.

Влада Републике Србије је за  унапређење постојећих и развијање нових услуга социјалне заштите у локалним самоуправама у овој години обезбедила 700 милиона динара. Вредност уговора који је ове године  опредељен Општини Богатић  за услуге социјалне заштите износи 3.220.505,36  динара. Услуге из надлежности ЈЛС које се финансирају средствима из наменских трансфера подразумевају дневне услуге у заједници, услуге подршке за самосталан живот као и саветодавно-терапијске услуге.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *