PREDSTAVLJENI JAVNI POZIVI NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE

14. marta 2019.

 

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijale Šabac u prostorijama Opštine Bogatić predstavili su javne pozive i konkurse za 2019. godinu privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.
Dragan Jakovljević, član UO Nacionalne službe za zapošljavanje istakao je sledeće:
„Mi smo servis građana i sprovodimo ovu promociju u sklopu odgovorne politike Vlade Republike Srbije. Ideja je da se kompletna teritorija Srbije razvija ravnomerno i da ne bude pustošenja malih sredina. Ove godine opredeljena su mnogo veća sredstva, oko 4 milijarde dinara iz državnog budžeta, a taj iznos udružujemo sa onim iz lokalnih samouprava, dinar na dinar.
Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić istakao je da se nada da će se saradnja koju je Opština Bogatić imala sa filijalom NSZ Šabac nastaviti, jer dobro funkcioniše. “Mi smo ove godine izdvojili sredstva u iznosu od tri miliona dinara za ove programe, odnosno milion više nego u prošloj godini, a isto toliko ćemo dobiti i od Republike. U prethodnom periodu smo koristili jednu meru-javne radove, a ove godine smo konkurisali za dve mere, javne radove i samozapošljavanje.” Takođe istakao je da se nada da će benefit iz ovoga imati kako privrednici, tako i nezaposlena lica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *