SVEČANO OTVOREN VRTIĆ U BELOTIĆU

2. marta 2019.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić    zajedno sa predsednikom Opštine Bogatić Nenadom Beserovcem  i predstavnicima lokalne samouprave svečano je otvorio novi objekat izdvojenog odeljenja PU „Slava Ković“ u Belotiću.

„Ovaj vrtić će pohađati skoro 40 dece, što je svakako dobar pokazatelj i jedna refleksija orjentacije Vlade Republike Srbije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da je glavna bitka i glavna borba upravo na polju borbe sa mortalitetom, da afirmišemo natalitet i unapredimo demografske pokazatelje što je moguće više. Uveren sam da će ovo u velikoj meri i roditeljima pomoći, ali i siguran da će u narednom periodu biti realizovano još projekata koji će tretirati ovo istovetno pitanje“, rekao je ministar Ružić.

„Značajno je što imamo mogućnost da u Ministarstvu konkurišemo za sredstva za ovu i slične namene, kako bismo poboljšali našu lokalnu infrastrukturu. Kvalifikovali smo se da dobijemo sredstva i evo plod zajedničke saradnje je upravo ovaj novoizgrađeni objekat, koji će pre svega našim predškolcima obezbediti siguran kutak, jer su do sada morali da čekaju da osnovci od prvog do četvrtog razreda završe svoje aktivnosti kako bi oni započeli svoje. Činjenica da ćemo upisati preko tridesetoro dece u poludnevni boravak znači da je odabir projekta bio pravi“, naveo je predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

„Ovim smo rešili značajan problem, za decu sa ove teritorije, ali nam ostaju oni u drugim selima, jer su nam kapaciteti nedovoljni da smestimo svu decu. Postoje potrebe za objektima u Klenju, Badovincima, Crnoj Bari, Glušcima, Dublju, pa se nadam da na njihovo rešavanje nećemo čekati ni 47 meseci, kao što smo sada čekali 47 godina“, naveo je Janko Milovanović, direktor PU „Slava Ković“.

U okviru Predškolske ustanove “Slava Ković“ postoji centralni vrtić u Bogatiću u kom se odvija celodnevni boravak, a svoju vaspitno obrazovnu delatnost obavljaju i u izdvojenim odeljenjima- poludnevnog boravka u Badovincima, Banovom Polju i Glušcima. Obavezni pripremni predškolski program obavlja se u svih 14 naseljenih mesta na teritoriji opštine Bogatić, u okviru objekata osnovnih škola.

Izgradnja vrtića površine 138 metara kvadratnih, čija je vrednost 10.883.066, 82 dinara, finansirana je sredstvima iz budžeta opštine  Bogatić i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

U okviru posete opštini Bogatić ministar Ružić sa saradnicima održao je sastanak sa predsednikom Opštine i opštinskim rukovodstvom. Tom prilikom istakao je da je budžetski fond za lokalne samouprave uvećan trideset puta u odnosu na prethodni period i dodao da će zadatak Ministarstva i u budućnosti biti da pomogne opštinama i gradovima da realizuju projekte od velikog značaja za građane.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *