СВЕЧАНО ОТВОРЕН ВРТИЋ У БЕЛОТИЋУ

2. марта 2019.

Министар државне управе и локалне самоуправе, Бранко Ружић    заједно са председником Општине Богатић Ненадом Бесеровцем  и представницима локалне самоуправе свечано је отворио нови објекат издвојеног одељења ПУ „Слава Ковић“ у Белотићу.

„Овај вртић ће похађати скоро 40 деце, што је свакако добар показатељ и једна рефлексија орјентације Владе Републике Србије и Министарства државне управе и локалне самоуправе да је главна битка и главна борба управо на пољу борбе са морталитетом, да афирмишемо наталитет и унапредимо демографске показатеље што је могуће више. Уверен сам да ће ово у великој мери и родитељима помоћи, али и сигуран да ће у наредном периоду бити реализовано још пројеката који ће третирати ово истоветно питање“, рекао је министар Ружић.

„Значајно је што имамо могућност да у Министарству конкуришемо за средства за ову и сличне намене, како бисмо побољшали нашу локалну инфраструктуру. Квалификовали смо се да добијемо средства и ево плод заједничке сарадње је управо овај новоизграђени објекат, који ће пре свега нашим предшколцима обезбедити сигуран кутак, јер су до сада морали да чекају да основци од првог до четвртог разреда заврше своје активности како би они започели своје. Чињеница да ћемо уписати преко тридесеторо деце у полудневни боравак значи да је одабир пројекта био прави“, навео је председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац.

„Овим смо решили значајан проблем, за децу са ове територије, али нам остају они у другим селима, јер су нам капацитети недовољни да сместимо сву децу. Постоје потребе за објектима у Клењу, Бадовинцима, Црној Бари, Глушцима, Дубљу, па се надам да на њихово решавање нећемо чекати ни 47 месеци, као што смо сада чекали 47 година“, навео је Јанко Миловановић, директор ПУ „Слава Ковић“.

У оквиру Предшколске установе “Слава Ковић“ постоји централни вртић у Богатићу у ком се одвија целодневни боравак, а своју васпитно образовну делатност обављају и у издвојеним одељењима- полудневног боравка у Бадовинцима, Бановом Пољу и Глушцима. Обавезни припремни предшколски програм обавља се у свих 14 насељених места на територији општине Богатић, у оквиру објеката основних школа.

Изградња вртића површине 138 метара квадратних, чија је вредност 10.883.066, 82 динара, финансирана је средствима из буџета општине  Богатић и Министарства државне управе и локалне самоуправе.

У оквиру посете општини Богатић министар Ружић са сарадницима одржао је састанак са председником Општине и општинским руководством. Том приликом истакао је да је буџетски фонд за локалне самоуправе увећан тридесет пута у односу на претходни период и додао да ће задатак Министарства и у будућности бити да помогне општинама и градовима да реализују пројекте од великог значаја за грађане.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *