ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA OPŠTINA MAČVANSKOG OKRUGA SA PREDSTAVNICIMA VLADE R.СРБIJE  

24. februara 2019.

 

U četvrtak, 21.02.2019.godine u prostorijama Opštine Ljubovija održan je sastanak načelnika Mačvanskog upravnog okruga Vladana Krasavca i predstavnika opština Mačvanskog okruga sa potpredsednicom Vlade R.Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zoranom Mihajilović i ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i njihovim saradnicima. Opštinu Bogatić na ovom skupu predstavljali su Nenad Beserovac, predsednik Opštine i Siniša Puzić, zamenik pedsednika Opštine.

Na sastanku je bilo reči o projektima iz oblasti saobraćajne i  komunalne infrastrukure, kao i  infrastrukture u oblasti sporta.Predstavnici lokalnih samouprava ovom prilikom predstavili su projekte saobraćajne i komunalne infrastrukture koje trenutno realizuju, kao i projekte koje planiraju, a koji su od značaja za njihove sredine.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović ovom prilikom najavila je kao najznačajniji projekat u Mačvi izgradnju puta Ruma- Šabac – Loznica u ukupnoj dužini oko 80 km, od čega je 55 km brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, čiji se  početak radova očekuje u trećem kvartalu ove godine.

Državni put I B reda Šabac – Loznica, jednim svojim krakom povezivaće granični prelaz Badovinci (Pavlovića most) sa pomenutim putem u mestu Slepčević. U okviru teritorije opštine Bogatić izgradnja ovog puta obuhvatiće KO. Dublje, Klenje i Badovinci.

 “Ovaj projekat je od velikog  značaja za ceo Mačvanski okrug. Više od decenije se o tom projektu govorilo, ali sad imamo i dogovoren način finansiranja, s Azerbejdžanom, i završavamo projektnu dokumentaciju”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je podsetila da je Srbija izgradila most preko Drine od Ljubovije do Bratunca i time ispunila svoj deo obaveza na ovom projektu. “Sada očekujemo od bosanske strane da ispuni svoj deo obaveza u vezi sa izgradnjom zajedničkog graničnog prelaza, da to bude završeno negde u kasno leto”, rekla je Mihajlovićeva, i dodala da će taj most kad bude bio pušten u saobraćaj pospešiti kretanje ljudi i robe na ovom području.

Ministar Udovičić, ovom prilikom istakao je da kroz razgovore i posete lokalnim samoupravama mogu da se brzo reše problemi koji su dugo postojali, ali i da se vidi na kojim projektima republika i lokalna samouprava mogu da rade zajedno, posebno onima koji se tiču omladine i sporta, uključujući i ženski sport. Takođe, ovom prilikom predstavnike lokalnih samouprava podsetio je da u skladu sa zakonom o sportu moraju u okviru svojih uprava sistematizovati radna mesta sportskih inspektora.

Predstavnici Opštine Bogatić ovom prilikom dogovorili su saradnju sa nadležnim  Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  na realizaciji projekta sanacije i revitalizacije državnog puta II B reda Bogatić – Crna Bara u dužini oko 2 km, kao i lokalnog puta Bogatić-Banovo Polje u dužini oko 6 km, koji će se realizovati u ovoj i narednoj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *