ODRŽAN SASTANAK PARTNERA NA PROJEKTU „ EFIKASNO UPRAVLJANJE JAVNOM SVOJINOM – ISKORAK KA BRŽEM RAZVOJU NAŠIH LOKALNIH SAMOUPRAVA“

16. januara 2019.

Dana 15.01.2019.godine u  Bogatiću, u prostorijama Opštine Bogatić, održan je uvodni sastanak povodom implementacije projekta  „Efikasano upravljanje javnom svojinom -korak ka bržem razvoju naših lokalnih samouprava“  u okviru Programa „EXCHANGE  5“.  Pored predstavnika opštine Bogatić koja je nosilac projekta, sastanku su prisustvovali predstavnici partnerskih opština Mali Zvornik i Vladimirci i  predstavnici   Centra za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR). Vanesa Belkić, predstavnica Centra za ravnomerni regionalni razvoj predstavila je prisutnima projekat i  upoznala ih sa aktivnostima i obavezama koje očekuju partnere na realizaciji projekta.

Opšti cilj projekta je stvaranje preduslova za brži lokalni ekonomski razvoj opština Bogatić, Mali Zvornik i Vladimirci kroz efikasnije upravljanje imovinom na lokalnom nivou.

Nosilac projekta  „Efikasano upravljanje javnom imovinom-korak ka bržem razvoju naših lokalnih samouprava“ je opština Bogatić, a partnerske opštine su opštine Vladimirci i  Mali Zvornik, implementacioni partner je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO). Projekat  finansira Evropska unija iz sredstava IPA 2014. Ukupna vrednost projekta je 193.198,28 EUR-a, a rok za realizaciju je 18 meseci.

Svečanost povodom početka implementacije projekta biće održana 22.01.2019.godine u Beogradu, u Klubu narodnih poslanika.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *