ОДРЖАН САСТАНАК ПАРТНЕРА НА ПРОЈЕКТУ „ ЕФИКАСНО УПРАВЉАЊЕ ЈАВНОМ СВОЈИНОМ – ИСКОРАК КА БРЖЕМ РАЗВОЈУ НАШИХ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА“

16. јануара 2019.

Дана 15.01.2019.године у  Богатићу, у просторијама Општине Богатић, одржан је уводни састанак поводом имплементације пројекта  „Ефикасано управљање јавном својином -корак ка бржем развоју наших локалних самоуправа“  у оквиру Програма „EXCHANGE  5“.  Поред представника општине Богатић која је носилац пројекта, састанку су присуствовали представници партнерских општина Мали Зворник и Владимирци и  представници   Центра за равномерни регионални развој (CenTriR). Ванеса Белкић, представница Центра за равномерни регионални развој представила је присутнима пројекат и  упознала их са активностима и обавезама које очекују партнере на реализацији пројекта.

Општи циљ пројекта је стварање предуслова за бржи локални економски развој општина Богатић, Мали Зворник и Владимирци кроз ефикасније управљање имовином на локалном нивоу.

Носилац пројекта  „Ефикасано управљање јавном имовином-корак ка бржем развоју наших локалних самоуправа“ је општина Богатић, а партнерске општине су општине Владимирци и  Мали Зворник, имплементациони партнер је Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО). Пројекат  финансира Европска унија из средстава IPA 2014. Укупна вредност пројекта је 193.198,28 ЕУР-а, а рок за реализацију је 18 месеци.

Свечаност поводом почетка имплементације пројекта биће одржана 22.01.2019.године у Београду, у Клубу народних посланика.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *