ОДБОРНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ ИЗГЛАСАЛИ  БУЏЕТ ЗА 2019.ГОДИНУ

24. децембра 2018.

 

Данас 24.12.2018.године одржана је 25.седница Скупштине општине Богатић.Пред одборницима је се нашло 12 тачака дневног реда , од којих је најважнија Одлука о буџету општине Богатић за 2019.годину са пројекцијама за 2020. и 2021.годину.

Председник Општине Богатић Ненад Бесеровац приликом образлагања буџета истакао је „Најважнија одлука коју Скупштина доноси у току календарске године јесте одлука о буџету и њен предлог је донет у складу са упутством за израду буџета локалне власти од стране Министарства финансија. Репер нам је био ребаланс буџета, с тим што смо на седници Општинског већа донели одлуку да у буџет уврстимо и капиталне инвестиције, за које смо израдили пројектну документацију у току ове године, а то је пре свега, прва фаза секундарне мреже канализације, за коју је издата и грађевинска дозвола, затим путеве и тротоаре у првој зони Богатића и у месним заједницама, па се надам да ћемо у сарадњи са Владом Републике Србије успети да реализујемо ове капиталне пројекте у следећој години“.

Овом приликом истакао је да је већ имао  састанак са заменицом директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије , г-ђом Сандром Недељковић, обзиром да је општина још прошле године конкурисала на јавни позив за комуналну инфраструктуру и да је добио смернице и упутства на који начин можемо доћи до средстава за наведене пројекте.

У складу са Законом о безбедности саобраћаја на путевима којим је прописана обавеза јединица локалних самоуправа да донесу Стратегију безбедности саобраћаја на путевима на свом подручју, донета је Одлука о усвајању Стратегије безбедности саобраћаја на путевима општине Богатић за период од 2018. до 2022.године. Сврха доношења Стратегије јесте упознавање са стањем безбедности саобраћаја на територији општине Богатић, приказ стања безбедности саобраћаја којем се тежи и смернице којима ће се најбрже и најлакше доћи од постојећег до жељеног стања. Представник Ауто-мото савеза Србије Петар Тасић, представио је присутнима предности овог стратешког документа.

Такође, овом приликом донета је Одлука о усвајању  Акционог плана за младе општине Богатић за период 2018.-2023.година. Ивана Ђукић,  координатор Радне групе  за израду ЛАП-а за младе  истакла је да је ово стратешки документ којим се дефинишу приоритетне области за младе и активности које одговарају на специфичне потребе младих на територији наше општине.

У наставку седнице усвојен је и посебан програм коришћења субвенција ЈКП „Богатић“ Богатић, као и дата сагласност на одлуку Надзорног одбора ЈКП „Богатић“ о кредитним задужењима…

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *