ОДРЖАНА 24.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

12. децембра 2018.

Дана 11.12.2018.године одржана је 24.седница Скупштине општине Богатић. Одборници Скупштине општине Богатић су у складу са Законом о буџетском систему разматрали су и усвојили Одлуку о другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Богатић за 2018.годину са пројекцијама за 2019.и 2020.годину. Такође, у складу са Законом о ванредним ситуацијама одборници су усвојили Одлуку о другој измени и допуни Одлуке о оспособљеним правним лицима од посебног значаја за заштиту и спасавање у редовним делатностима и у ванредним ситуацијама.

Поводом немилог догађаја напада на лекара у Бадовинцима упућен је апел да се хитно реши проблем безбедности запослених у здравственим установама.
Председник Општине Богатић Ненад Бесеровац овом приликом подсетио је одборнике да је почетком ове године Општина Богатић конкурисала са  пројектом „Интегрисаног система безбедности“ код Министарства државне управе и локалне самоуправе, а који ће финансирати преко Програма Уједињених нација за развој (UNDP) и да се до краја године очекује потписивање уговора. Такође, истакао је да је овим ребалансом буџета Општина Богатић предвидела средства као учешће у пројекту, што је један  од услова за потписивање уговора. Интегрисаним системом безбедности планирано је да се видео надзором покрију сви објекти јавне намене на територији општине Богатић-школе, здравствене амбуланте, јавна предузећа и установе, као и најважније саобраћајнице, раскрснице и гранични прелаз у Бадовинцима. Вредност овог пројекта је око 55.000.000,00 динара, а учешће општине Богатић је 10 %, oдносно 5.500.000,00 дин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *