OДРЖАНА 23.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

24. новембра 2018.

Дана 23.11.2018.године у Богатићу одржана је 23.седница Скупштине општине Богатић.  Одборници су разматрали 22 тачке дневног реда.

Међу значајнијим тачкама дневног реда одборници су разматрали и усвојили  предлог закључка о давању сагласности на консолидовани деветомесечни извештај – извештај о остварењу буџета за период 01.01.2018. – 30.09.2018.године. Председник Општине, Ненад Бесеровац приликом образлагања ове тачке изјавио је да је остварење прихода у овом периоду 72,13 %, што на годишњем нивоу износи 96,7 % и да можемо бити задовљни, нарочито јер се најважнији приходи остварују скоро стопроцентно. Што се тиче трошкова навео је да ће се доста инфраструктурних пројеката завршити до краја календарске године између осталог топловод, изградња вртића у Белотићу, потписан је уговор о асфалтирању улица у  месним заједницама  и тротоара у Бадовинцима…

У складу са Законом о путевима и Одлуке о општинским путевима и улицама одборницу су разматрали и усвојили Предлог оперативног плана зимског одржавања општинских путева и улица за зимски период 2018/2019 године .

Одборници Скупштине општине усвојили су предлог Одлуке о давању сагласности и усвајању пројекта јавно-приватног партнерства – реконструкције и дугогодишњег одржавања јавног осветљења на територији општине Богатић применом мера уштеде енергије. Приликом разматрања ове тачке дневног реда дошло је до раскола у одборничкој групи Српске напредне странке, пошто  је део одборника  СНС био против ове тачке дневног реда.

Одборници су донели Одлуку о покретању  поступка јавно-приватног партнерства без елемената концесије за поверавање  обављања делатности градског и приградског превоза путника на територији општине Богатић, као и Одлуку о условима за утврђивање права на регрес трошкова превоза ученика са подручја општине Богатић.

На овој седници констатован је престанак мандата в.д. директору ЈКП „Богатић“ Богатић Аљоши Гарибовићу и директору   Туристичке организације општине Богатић Владану Попадићу.

За в.д. директора ЈКП „Богатић“ Богатић именован је Владан Попадић, дипл.економиста из Богатића, а за директора Туристичке организације Дарко Машић, проф. географије из Дубља.

У наставку седнице разрешени су и именовани чланови школских одбора  основних школа у Црној Бари, Бадовинцима, Клењу, Богатићу и Глушцима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *