Monthly Archives: oktobar 2018

SVEČANO OTVORENA FISKULTURNA SALA „MAČVANSKE SREDNJE ŠKOLE“ U BOGATIĆU

SVEČANO OTVORENA FISKULTURNA SALA „MAČVANSKE SREDNJE ŠKOLE“ U BOGATIĆU

  Danas 19.10.2018.godine u Bogatiću „Mačvanska srednja škola“ obeležila je 40 godina postojanja i rada.  U  okviru obeležavanja jubileja svečano je otvorena fiskulturna  sala i dograđeni objekat škole. Svečanosti su prisustvovali  ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  Vlade Republike Srbije Mladen Šarčević, direktorka predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre, načlenik Mačvanskog upravnog… Nastavite sa čitanjem »

MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE PREDSTAVILO  NACRT ZAKONA O CENTRALNOM REGISTRU STANOVNIŠTVA

MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE PREDSTAVILO   NACRT ZAKONA O CENTRALNOM REGISTRU STANOVNIŠTVA

Dana 16.10.2018.godine, u Beogradu, u Klubu Narodnih poslanika Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave predstavilo je Nacrt Zakona o Centralnom registru stanovništva. Ispred Opštine Bogatić skupu su prisustvovali Nenad Beserovac, predsednik Opštine i Nebojša Petronić, pomoćnik predsednika Opštine. Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić prilikom predstavljanja Nacrta Zakona o Centralnom registru stanovništva ocenio… Nastavite sa čitanjem »

PREDSTAVLJEN NACRT ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU

PREDSTAVLJEN NACRT ZAKONA O INSPEKCIJSKOM NADZORU

U Beogradu, dana 16.10.2018.godine u organizaciji NALED-a i podršku Ambasade Kraljevine Norveške, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave predstavilo je Nacrt izmena i dopuna Zakona o inspekcijskom nadzoru.   Ispred Opštine Bogatić skupu su   prisustvovali predsednik Opštine Nenad Beserovac, šef Odseka LPA Branko Danilović i Dušan Osećanski, komunalni inspektor. Otvarajući skup, ministar državne uprave… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽAN SEMINAR „UNAPREĐENJE SISTEMA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA“

ODRŽAN SEMINAR „UNAPREĐENJE SISTEMA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA“

Dana 04. i 05. oktobra 2018.godine na Kopaoniku u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizovan je stručni seminar na temu „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja“ – USBS. U radu seminara učestvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, Ministarstva finansija, gradonačelnici i predsednici opština, članovi lokalnih Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja i drugi… Nastavite sa čitanjem »

AMBASADA REPUBLIKE ČEŠKE DONIRALA SREDSTVA  CRKVENOJ OPŠTINI DUBLJE

AMBASADA REPUBLIKE ČEŠKE DONIRALA SREDSTVA  CRKVENOJ OPŠTINI DUBLJE

Danas, 05.10.2018.godine  u Dublju, u porti Hrama  Vaznesenja Hristovog, upriličeno je svečano potpisivanja Ugovora o donatorstvu između Ambasade Republike Češke i  Srpske pravoslavne opštine Dublje. Ugovor su potpisali izaslanik odbrane Ambasade Republike Češke u Republici Srbiji, pukovnik Tomaš Daniel i protejerej stavrofor Uroš Živković, starešina Hrama Vaznesenja Hristovog, uz prisustvo predstavnika Opštine Bogatić. Sredstva u… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA KONFERENCIJA “PRAVA, JEDNAKOST I GRAĐANSTVO”

ODRŽANA KONFERENCIJA “PRAVA, JEDNAKOST I GRAĐANSTVO”

U sredu, 03.10.2018.godine u Beogradu održana je  Konferencija „ Prava, jednakost i građanstvo“ U radu Konferencije učestvovali su ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i ambasador  Delegacije EU u Republici Srbiji Sem Fabrici. Opštinu Bogatić predstavljao je predsednik Opštine,… Nastavite sa čitanjem »