SVEČANO OTVORENA FISKULTURNA SALA „MAČVANSKE SREDNJE ŠKOLE“ U BOGATIĆU

19. oktobra 2018.

 

Danas 19.10.2018.godine u Bogatiću „Mačvanska srednja škola“ obeležila je 40 godina postojanja i rada.  U  okviru obeležavanja jubileja svečano je otvorena fiskulturna  sala i dograđeni objekat škole.

Svečanosti su prisustvovali  ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  Vlade Republike Srbije Mladen Šarčević, direktorka predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre, načlenik Mačvanskog upravnog okruga Dragoslav Milanović predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac sa saradnicima, sveštenstvo, direktori škola, javnih preduzeća i ustanova, učenici i drugi gosti.

Ministar Šarčević ovom prilikom ukazao je  na činjenicu da je trenutni budžet za prosvetu veći nego prethodnih godina i naglasio da očekuje da budžet za 2019. bude rekordan i veoma razvojan.

„Stvaramo dobre uslove za ostanak mladih ljudi u Srbiji. Povećavamo fondove za stipendije, sprovodimo dualno obrazovanje, gde u prvoj godini u sistemu imamo 4.500 učenika, što stvara mogućnost za njihovo zapošljavanje i siguran posao“, rekao je Šarčević.

Ministar je podsetio da se posle više decenija u sektor obrazovanja uvode platni razredi kojim se prosvetni radnici izjednačavaju sa ostalima u javnom sektoru, a istovremeno im omogućava da kvalitetom svog rada dostignu mnogo veća primanja, na nivou profesora univerziteta.

Kada je reč o fiskulturnoj sali, koja je ove godine opremljena sportskom opremom i rekvizitima i za koju se čeka upotrebna dozvola, ministar je rekao da je taj objekat za ponos mačvanske regije.

Ovo je odličan objekat koji može da se koristi, ne samo kao fiskulturna sala, već mnogo šire, kao sala za brojne sportove i kulturno-umetničke manifestacije, rekao je Šarčević i dodao da je u poslednje dve godine izgrađeno i obnovljeno 180 objekata na svim nivoima obrazovnog sistema.

Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac  u svom obraćanju  istakao je da  direktorica Srednje mačvanske škole  Milica Dražić i on imaju sreću da su se za vreme njihovih mandata završili ovi za opštinu Bogatić značajni projekti, ali se  ujedno   zahvalio svim pojedincima i institucijama koji su učestvovali u realizaciji ovih projekata, predsednicima Opštine Bogatić Radenku Petriću, Slobodanu Saviću, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu privrede, Ministarstvu prosvete… Posebnu zahvalnost izrazio je bivšem direktoru Mačvanske srednje škole Milisavu Joksimoviću za vreme čijeg mandata je započeta realizacija ovih projekata.

Ovom prilikom istakao je da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže i investira u obrazovanje, jer je to ulog za budućnost ne samo naše opštine, već i naše države. Prisutne je upoznao da je lokalna samouprava u saradnji sa Vladinom Kancelarijom za javna ulaganja u prošloj godini renovirala osnovnu školu u Bogatiću, a da se očekuje i renoviranje još dve škole, u Badovincima i Crnoj Bari.

Prisutnima su se još obratile direktora škole Milica Dražić, Roksanda Gladović Lola, prva direktorka škole, kao i Dubravka Negre, direktorka predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan. U nastavku programa nastupili su đaci Mačvanske srednje škole, Mačvanski mešoviti hor i FA „Đido“.

Fiskulturna sala Mačvanske srednje škole započeta je 2010 godine, a završena je 2017.godine. Ukupna vrednost projekta je oko 130.000.000,00 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *