СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ФИСКУЛТУРНА САЛА „МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ“ У БОГАТИЋУ

19. октобра 2018.

 

Данас 19.10.2018.године у Богатићу „Мачванска средња школа“ обележила је 40 година постојања и рада.  У  оквиру обележавања јубилеја свечано је отворена фискултурна  сала и дограђени објекат школе.

Свечаности су присуствовали  министар просвете, науке и технолошког развоја  Владе Републике Србије Младен Шарчевић, директорка представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан Дубравка Негре, начленик Мачванског управног округа Драгослав Милановић председник Општине Богатић Ненад Бесеровац са сарадницима, свештенство, директори школа, јавних предузећа и установа, ученици и други гости.

Министар Шарчевић овом приликом указао је  на чињеницу да је тренутни буџет за просвету већи него претходних година и нагласио да очекује да буџет за 2019. буде рекордан и веома развојан.

„Стварамо добре услове за останак младих људи у Србији. Повећавамо фондове за стипендије, спроводимо дуално образовање, где у првој години у систему имамо 4.500 ученика, што ствара могућност за њихово запошљавање и сигуран посао“, рекао је Шарчевић.

Министар је подсетио да се после више деценија у сектор образовања уводе платни разреди којим се просветни радници изједначавају са осталима у јавном сектору, а истовремено им омогућава да квалитетом свог рада достигну много већа примања, на нивоу професора универзитета.

Када је реч о фискултурној сали, која је ове године опремљена спортском опремом и реквизитима и за коју се чека употребна дозвола, министар је рекао да је тај објекат за понос мачванске регије.

Ово је одличан објекат који може да се користи, не само као фискултурна сала, већ много шире, као сала за бројне спортове и културно-уметничке манифестације, рекао је Шарчевић и додао да је у последње две године изграђено и обновљено 180 објеката на свим нивоима образовног система.

Председник Општине Богатић Ненад Бесеровац  у свом обраћању  истакао је да  директорица Средње мачванске школе  Милица Дражић и он имају срећу да су се за време њихових мандата завршили ови за општину Богатић значајни пројекти, али се  уједно   захвалио свим појединцима и институцијама који су учествовали у реализацији ових пројеката, председницима Општине Богатић Раденку Петрићу, Слободану Савићу, Министарству омладине и спорта, Министарству привреде, Министарству просвете… Посебну захвалност изразио је бившем директору Мачванске средње школе Милисаву Јоксимовићу за време чијег мандата је започета реализација ових пројеката.

Овом приликом истакао је да ће локална самоуправа наставити да улаже и инвестира у образовање, јер је то улог за будућност не само наше општине, већ и наше државе. Присутне је упознао да је локална самоуправа у сарадњи са Владином Канцеларијом за јавна улагања у прошлој години реновирала основну школу у Богатићу, а да се очекује и реновирање још две школе, у Бадовинцима и Црној Бари.

Присутнима су се још обратиле директора школе Милица Дражић, Роксанда Гладовић Лола, прва директорка школе, као и Дубравка Негре, директорка представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан. У наставку програма наступили су ђаци Мачванске средње школе, Мачвански мешовити хор и ФА „Ђидо“.

Фискултурна сала Мачванске средње школе започета је 2010 године, а завршена је 2017.године. Укупна вредност пројекта је око 130.000.000,00 динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *