ODRŽAN SEMINAR „UNAPREĐENJE SISTEMA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA“

11. oktobra 2018.

Dana 04. i 05. oktobra 2018.godine na Kopaoniku u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije organizovan je stručni seminar na temu „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja“ – USBS. U radu seminara učestvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, Ministarstva finansija, gradonačelnici i predsednici opština, članovi lokalnih Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja i drugi subjekti  bitni za upravljanje bezbednošću saobraćaja. Opštinu Bogatić predstavljali su Nenad Beserovac, predsednik Opštine  i Dragan Marković, član Saveta za koordinaciju i bezbednost saobraćaja opštine Bogatić.

Cilj stručnog seminara bio je jačanje kapaciteta rada lokalnih Saveta i razmena primera dobre prakse iz lokalnih samouprava, uz podršku svih nadležnih institucija u oblasti bezbednosti saobraćaja na teritoriji Republike Srbije.

Ovom prilikom predstavljen je predlog Pravilnika o radu lokalnih Tela (saveta, komisija i sl.) koji je predviđen novim izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *