Monthly Archives: septembar 2018

POTPISANI UGOVORI O DONACIJI U OKVIRU PROJEKTA “SMANJENJE SIROMAŠTVA KROZ MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA”

POTPISANI UGOVORI O DONACIJI U OKVIRU PROJEKTA “SMANJENJE SIROMAŠTVA KROZ MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA”

Danas, 25.09.2018.godine u prostorijama Opštine Bogatić, 16 korisnika potpisalo je Ugovore o donaciji u okviru projekta „Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Evropskoj uniji“. Projekat  finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“, a sprovodi  nemačka organizacija „HELP – Hilfe zur Selbstthilfe“ u saradnji sa Opštinom Bogatić.Ugovorom o saradnji između Opštine Bogatić… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 4.SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SKGO

ODRŽANA 4.SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SKGO

Predsednik Opštine, Nenad Beserovac učestvovao je u radu 4.sednice Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), koja je održana 19.09.2018.godine u Beogradu. Sednicom je predsedavala Dušanka Golubović, predsednica SKGO. Pre početka radnog dela sednice, održana je svečena ceremonija potpisivanja Ugovora o saradnji sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju, povodom nastavka, ali i početka nove… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINA BOGATIĆ NA MANIFESTACIJI „BELIŠĆANSKA ZLATNA JESEN“ HRVATSKA

OPŠTINA BOGATIĆ NA MANIFESTACIJI „BELIŠĆANSKA ZLATNA JESEN“ HRVATSKA

Opština Bogatić je na predlog Ambasade R.Srbije u Hrvatskoj i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave R.Srbije predstavljala Republiku Srbiju na Danima srpske kulture u okviru manifestacije „Belišćanska zlatna jesen“ u Belišću – R.Hrvatska, u periodu od 14.09. do 16.09.2018.godine.Dane srpske kulture otvorio je Goran Petrović, Generalni konzul Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, koji je… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 28.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

ODRŽANA 28.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

  Danas 18.09.2018.godine održana je 28.sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić. Pred članovima Opštinskog veća našlo se 11 tačaka dnevnog reda. Među značajnijim tačkama dnevnog reda članovi Opštinskog  veća razmatrali su i utvrdili Predlog Akcionog plana za uključivanje građana u proces donošenja Odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu opštine Bogatić za period… Nastavite sa čitanjem »

INTERVJU PREDSEDNIKA OPŠTINE BOGATIĆ, NENADA BESEROVCA LISTU „ GLAS PODRINJA“ povodom Dana Opštine

Opština Bogatić će svoj praznik, Dan Opštine 10.septembar, obeležiti svečano i skromno, prijemom u Svečanoj sali SO Bogatić, kome će pored zaposlenih i penzionera, prisustvovati i odbornici SO Bogatić, članovi Opštinskog veća, direktori škola, direktori preduzeća i ustanova, čiji je opština osnivač, predsednici MZ i drugi dragi gosti i zvanice. Osim toga još niz događaja… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINA BOGATIĆ POČELA IZRADU STRATEGIJE BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

OPŠTINA BOGATIĆ POČELA IZRADU STRATEGIJE BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

U petak, 31.08.2018.godine održana je 8.sednica Saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Bogatić.  Pored članova Saveta sednici su prisustovali predstavnici AMSS – Centra za motorna vozila, dr Dragoslav Kukić, direktor Istraživačko razvojnog centra  i Darko Petrović,  pomoćnik direktora Sektora za istraživanje i razvoj. Najznačajnija tačka dnevnog reda bila je predstavljanje dinamičkog plana za… Nastavite sa čitanjem »