ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОНАЦИЈИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА “СМАЊЕЊЕ СИРОМАШТВА КРОЗ МОГУЋНОСТИ ЗАПОШЉАВАЊА”

25. септембра 2018.

Данас, 25.09.2018.године у просторијама Општине Богатић, 16 корисника потписало је Уговоре о донацији у оквиру пројекта „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Европској унији“.

Пројекат  финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу „Сида“, а спроводи  немачка организација „HELP – Hilfe zur Selbstthilfe“ у сарадњи са Општином Богатић.Уговором о сарадњи између Општине Богатић и HELPA потписаним 12.априла 2018.године започета је сарадња на пројекту чији је општи циљ допринос укључивању Рома, Ромкиња и осталих угрожених група становништва у социјални и економски циклус земље као и смањење сиромаштва међу циљним групама.

„Крајем прошле године добили смо позивно писмо, предлог о потенцијалној сарадњи са Help-om, у децембру је потписан Меморандум о сарадњи, а потом смо за кратко време потписали и уговор. Конкретизација сарадње ј ово данас. Уговори о донацији  ће помоћи онима који почињу да раде и развијају сопствени бизнис, као и онима који већ раде, да га додатно унапреде. Надам се да је ово само почетак једне успешне и дугорочне сарадње“, рекао је Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић.

„Први пут радимо у општини Богатић, видели смо да постоји интересовање грађана, па ћемо се трудити у неком наредном периоду да поново понудимо сарадњу. Пројекат спроводимо до краја 2020.године, у оквиру којег имамо и друге компоненте попут подршке у запошљавању младих кроз радну праксу и подршке у вођењу система сепарације отпада, кроз заједнички пројекат са Министарством, тако да има простора, да се на овај или онај начин подржи још корисника“, рекао је Предраг  Ердоглија из организације Help.

Укупна вредност пројекта који се реализује на територији општине Богатић износи 30.184,00 евра, од чега је учешће Општине Богатић 5.760 евра. Уговори о додели бесповратних средстава за набавку опреме за почетак или развој пословне активности, потписани су у просечним изосима од 1.500 и 2.400 евра.  Значајан допринос реализацији овог пројекта дало је Друштво Рома Богатић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *