OДРЖАНА 4.СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СКГО

24. септембра 2018.

Председник Општине, Ненад Бесеровац учествовао је у раду 4.седнице Председништва Сталне конференције градова и општина (СКГО), која је одржана 19.09.2018.године у Београду. Седницом је председавала Душанка Голубовић, председница СКГО.

Пре почетка радног дела седнице, одржана је свечена церемонија потписивања Уговора о сарадњи са Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу, поводом наставка, али и почетка нове фазе подршке Сталној конференцији градова и општина кроз пројекат „ Институционална подршка СКГО – трећа фаза“.  Кроз трећу фазу пројекта биће пружена подршка интитуционалном јачању саме асоцијације, како у смислу представљања и заступања интереса локалне власти органима централне власти, тако и у смислу пружања свеобухватне подршке градовима и општинама у спровођењу њихових надлежности. Свечаном потписивању присуствовали су Урсула Лојли, директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу Амбасаде Швајцарске конфедерације у Србији и Петар Василев, национални програмски службеник за управљање у Швајцарској  канцеларији за сарадњу у Србији.

Током радног дела седнице, генерални секретар СКГО Ђорђе Станичић поднео је изештај о раду у претходном периоду.  Чланови Председништва донели су Одлуку о одржавању 46. редовне Скупштине СКГО,  27.11.2018.године. У наставку седнице чланови Председништва информисани су да је СКГО у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе припремило Моделе локалних аката (Статут општине/града, Одлука о месни заједницама), као део својих активности подршке градовима и општинама у циљу усаглашавања са новим решењима из Закона о локалној самоуправи. Такође, овом приликом је најављено да ће бити припремљено још неколико важних модела аката и то: Модел упутства за спровођење избора за савете месних заједница, Модел одлуке о спровођењу јавне расправе, Модел Пословника о раду Скупштине општине/града…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *