OДРЖАНА 28.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

18. септембра 2018.

 

Данас 18.09.2018.године одржана је 28.седница Општинског већа Општине Богатић. Пред члановима Општинског већа нашло се 11 тачака дневног реда.

Међу значајнијим тачкама дневног реда чланови Општинског  већа разматрали су и утврдили Предлог Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења Одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину општине Богатић за период 2018-2021.година. Општи циљ израде Акционог плана јесте веће укључивање и учешће грађана општине Богатић у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину.

У складу са Законом о основама система образовања и васпитања чланови Општинског већа утврдили су предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Предшколске установе „Слава Ковић“ Богатић и сагласност на Правилник о критеријумима за пријем деце у целодневни и полудневни боравак у Предшколској установи којим су ближе утврђени критеријуми за пријем деце у ПУ „Слава Ковић“ Богатић.

Чланови Општиског већа утврдили су и предлог Закључка о давању сагласности  на Посебан програм коришћења субвенција и средстава буџета општине Богатић за 2018.годину и сагласност на Одлуку о четвртој измени Програма пословања ЈКП „Богатић“ Богатић за 2018.годину.

У складу са  Правилником о критеријумима и поступку за доделу помоћи за уклањање и ублажавање последица насталих у случају ванредне ситуације, елементарних непогода и других несрећа на територији општине Богатић  образоване су: Комисија за процену штете на имовини насталих природном или другом незгодом, Комисија за процену штете на пољопривредном земљишту насталих природном или другом незгодом и Комисија за утврђивање предлога за доделу новчане помоћи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *