ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОЧЕЛА ИЗРАДУ СТРАТЕГИЈЕ БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

1. септембра 2018.

У петак, 31.08.2018.године одржана је 8.седница Савета за координацију безбедности саобраћаја на путевима општине Богатић.  Поред чланова Савета седници су присустовали представници АМСС – Центра за моторна возила, др Драгослав Кукић, директор Истраживачко развојног центра  и Дарко Петровић,  помоћник директора Сектора за истраживање и развој.

Најзначајнија тачка дневног реда била је представљање динамичког плана за реализацију израде „Стратегије безбедности саобраћаја на путевима са Акционим планом општине Богатић за период 2018.-2022.године“.

Законом о безбедности саобраћаја на путевима  прописана је обавеза јединица локалних самоуправа,  да донесу Стратегију безбедности саобраћаја на путевима на свом подручју у складу са Националном стратегијом.

Дарко Петровић,  помоћник директора сектора за истраживање и развој АМСС- ЦМВ,  представио је  члановима Савета динамички план за реализацију израде „Стратегије безбедности саобраћаја на путевима са Акционим планом општине Богатић за период 2018.-2022.године“.  У  оквиру припреме предлога Стратегије, реализоваће се свеобухватна истраживања безбедности саобраћаја на територији општине Богатић, детаљна анализа правног оквира, анализа стратешких докумената, институционалних капацитета, истраживање и анализа ставова и понашања значајних за безбедност саобраћаја, истраживање и анализа индикатора безбедности саобраћаја и анализа саобраћајних незгода и њихових последица.

У наставку седнице др Драгослав Кукић, директор Истраживачко развојног центра АМСС-ЦМВ, одржао је презентацију  анализе саобраћајних незгода и њихових последица на територији општине Богатић.  Овом приликом истакнуто је да је  проблем угрожености у саобраћају  веома сложен и у његовом решавању морају координирано да учествују бројни субјекти

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *