POSETA MINISTRA KRKOBABIĆA OPŠTINI BOGATIĆ

24. avgusta 2018.

Dana 10.08.2018.godine Milan Krkobabić, ministar zadužen za regionalni razvoj u Vladi Republike Srbije sa saradnicima   posetio je opštinu Bogatić. Ministra sa saradnicima u zgradi Opštine Bogatić dočekao je predsednik Nenad Beserovac, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave. Poljoprivrednim proizvođačima iz naše opštine ovom prilikom predstavljen je  Program podrške sprovođenju mera ravnomernog razvoja Republike Srbije, koji za osnovni cilj ima da revitalizuje i vrati značaj selu u našoj zemlji.

Ministar je rekao da, ukoliko bude političke volje i dogovora i država iz budžeta obezbedi veću bespovratnu pomoć za razvoj zadrugarstva, Srbija bi mogla u naredne dve godine da dobije 500 zadruga u 500 sela. On je napomenuo da zadrugarstvo u Srbiji nije izumrlo, već se vraća sa ciljem da udruži srpske domaćine i omogući im da njihovi proizvodi postanu roba koja će se naći na tržištu. Krkobabić je rekao da je osnivanje zadruga posao od opšteg narodnog i državnog značaja i jedino u čemu se slažu vladajuće i opozicione partije.

„Važno je istaći potencijale Mačve, kako poljoprivredne, tako i geotermalne, koji predstavljaju okosnicu ovog kraja. Zadruge takođe, poljoprivredne zadruge, ali i one koje će se baviti turizmom, ugostiteljstvom, zdravstvenim turizmom. Važno je da prirodne resurse stavimo u pravu funkciju”, izjavio je Milan Krkobabić.

„Za nas je veoma značajna ova poseta, jer je ministar danas predstavio program svog rada i novi Zakon o regionalnom razvoju, koji bi trebalo da postavi stvari na svoje mesto. Mi kao poljoprivredna opština posebno smo zainteresovani za ovaj vid udruživanja, jer je to način da naš proizvođač ne bude prepušten sam sebi na tržištu i da svoje proizvode plasira bar kao poluproizvode, ako ne i kao gotove“, rekao je Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

Krkobabić je okupljenim poljoprivrednim proizvođačima iz Mačve rekao da se ovakvim posetama promoviše zadrugarstvo i predstavlja novi Zakon i strategija o regionalnom razvoju, i dodao da je prethodne godine Vlada Republike Srbije izdvojila oko 200 miliona dinara za zadrugarstvo, dok je u 2018. godini za tu namenu opredeljeno 825 miliona, čak četiri puta više sredstava.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *