ПОСЕТА МИНИСТРА КРКОБАБИЋА ОПШТИНИ БОГАТИЋ

24. августа 2018.

Дана 10.08.2018.године Милан Кркобабић, министар задужен за регионални развој у Влади Републике Србије са сарадницима   посетио је општину Богатић. Министра са сарадницима у згради Општине Богатић дочекао је председник Ненад Бесеровац, заједно са представницима локалне самоуправе. Пољопривредним произвођачима из наше општине овом приликом представљен је  Програм подршке спровођењу мера равномерног развоја Републике Србије, који за основни циљ има да ревитализује и врати значај селу у нашој земљи.

Министар је рекао да, уколико буде политичке воље и договора и држава из буџета обезбеди већу бесповратну помоћ за развој задругарства, Србија би могла у наредне две године да добије 500 задруга у 500 села. Он је напоменуо да задругарство у Србији није изумрло, већ се враћа са циљем да удружи српске домаћине и омогући им да њихови производи постану роба која ће се наћи на тржишту. Кркобабић је рекао да је оснивање задруга посао од општег народног и државног значаја и једино у чему се слажу владајуће и опозиционе партије.

„Важно је истаћи потенцијале Мачве, како пољопривредне, тако и геотермалне, који представљају окосницу овог краја. Задруге такође, пољопривредне задруге, али и оне које ће се бавити туризмом, угоститељством, здравственим туризмом. Важно је да природне ресурсе ставимо у праву функцију”, изјавио је Милан Кркобабић.

„За нас је веома значајна ова посета, јер је министар данас представио програм свог рада и нови Закон о регионалном развоју, који би требало да постави ствари на своје место. Ми као пољопривредна општина посебно смо заинтересовани за овај вид удруживања, јер је то начин да наш произвођач не буде препуштен сам себи на тржишту и да своје производе пласира бар као полупроизводе, ако не и као готове“, рекао је Ненад Бесеровац, председник Општине Богатић.

Кркобабић је окупљеним пољопривредним произвођачима из Мачве рекао да се оваквим посетама промовише задругарство и представља нови Закон и стратегија о регионалном развоју, и додао да је претходне године Влада Републике Србије издвојила око 200 милиона динара за задругарство, док је у 2018. години за ту намену опредељено 825 милиона, чак четири пута више средстава.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *