ODRŽANA 26.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

27. jula 2018.

 

 

Danas 27.07.2018.godine održana je 26. sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić. Pred članovima Opštinskog veća našlo  se 18 tačaka dnevnog reda.

Među značajnijim tačkama dnevnog reda članovi Opštinskog veća su u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu utvrdili predlog  Zaključka o usvajanju konsolidovanog šestomesečnog izveštaja za period 01.01.2018. – 30.06.2018.godine, kao i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Bogatić za 2018.godinu sa projekcijama za 2019. i 2020.godinu.

U skladu sa politikom i pravcima delovanja definisanim Nacionalnom strategijom za rešavanje pitanja izbeglih i interno raseljenih lica  članovi Opštinskog veća utvrdili su Predlog Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja migranata na teritoriji opštine Bogatić za period 2018-2022.godine. Lokalnim akcionim planom, u skladu sa svojim nadležnostima  i postojećim budžetskim sredstvima, opština Bogatić želi da doprinese povećanoj integraciji migranata u lokalnu zajednicu, te smanjenje siromaštva, odnosno poboljšanje njihovog socijalno-ekonomskog položaja, kroz realizaciju projekata i planova.

Članovi Opštinskog veća su na osnovu Zakona o javnim preduzećima i Odluke o usklađivanju Osnoviačkog akta dali saglasnost na Izveštaj o realizaciji programa poslovanja JKP „Bogatić“ Bogatić sa finansijskim izveštajem za 2017.godinu.

Na ovoj sednici za načelnika Opštinske uprave Opštine Bogatić, po sprovedenom javnom konkursu postavljena je Nataša Lukić Purić, diplomirani pravnik iz Šapca.

U skladu sa  Zakonom o autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave članovi Opštinskog veća utvrdili su Predlog izmene Kadrovskog plana Opštinske uprave, Opštinskog pravobranilaštva, stručnih službi i Kabineta predsednika Opštine Bogatić.

U nastavku sednice donete su Odluke o pokretanju postupaka za davanje u zakup građevinskog zemljišta u mesnim zajednicama Banovo Polje, Crna Bara, Bogatić i Dublje, kao davanje u zakup na upotrebu  nepokretnosti u mesnoj zajednici Klenje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *