ОДРЖАНА 19.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

16. јуна 2018.

Дана 15.06.2018.године одржана је 19.седница Скупштине општине Богатић. Пред одборницима Скупштине општине нашло се  18 тачака дневног реда.  Међу значајнијим тачкама дневног реда одборници су разматрали  и усвојили Одлуку о завршном рачуну Општине Богатић за 2017.годину, у складу са Законом о буџетском систему који каже да скупштина локалне власти за сваку буџетску годину  утврђује укупно остварене приходе и примања и расходе и издатке  и финансијски резултат буџета локалне власти и рачун финансирања. Одборници  су усвојили и  Одлуку о покретању отуђења непокретности из јавне својине поступком јавног надметања катастарких парцела у КО Дубље  – Бања Дубље.

Такође, овом приликом  донета је  Одлука о образовању Одбора за становништво, породицу и децу општине Богатић у складу са Стратегијом подстицања рађања која прописује да Скупштина општине на основу сагледавања стања у свим битним аспектима, утврђује мере пронаталитетне политике у општини и формира Одбор као стручно саветодавно тело локалне самоуправе. Одборници су дали сагласност на другу и трећу измену Програма пословања ЈКП „Богатић“ Богатић за 2018.годину у складу са Законом о јавним предузећима.

На овој седници дужности директора Културно образовног центра „Богатић“ Богатић разрешена је Тања Јуришић из Црне Баре,  а за в.д. директора  именован Милош Симић из Метковића. Такође, на овој седници за директора  Центра за социјални рад „Богатић“   Богатић именован је Зоран Здравковић, дипл.економиста, а  за директора  Народне  библиотеке „Јанко Веселиновић“ Богатић, Катарина Лазаревић, дипл.политиколог за новинарство и комуникологију.

Одборници су усвојили предлог решења о именовању Стручног тима за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за реализацију пројекта реконструкције, рационализације и одржавања јавног осветљења на територији општине Богатић.

Између осталог, одборници СО Богатић дали су сагласност на Извештај о раду  и финансијски извештај за 2017.годину Туристичке организације општине Богатић, сагласност на Одлуку Надзорног одбора ЈКП „Богатић“ Богатић о усвајању Извештаја о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП „Богатић“ за период 01.01.2018. до 31.12.2018.године. Донето је и Решење о прибављању непокретности у јавну својину непосредном погодбом катастарске парцеле у Салашу Црнобарском ради проширења месног гробља. У наставку седнице разрешени су и иеновани чланови  Надзорног одбора Дома здравља Богатић и члан Управног одбора Културно образовног центра  „Богатић“ Богатић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *