PREDSEDNIK OPŠTINE SE SASTAO SA MINISTROM KRKOBABIĆEM

13. juna 2018.

U utorak 12.06.2018. godine, u Kabinetu ministra bez portfelja za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća, Milana Krkobabića, održan je sastanak kome je pored predsednika opštine Bogatić, Nenada Beserovca i ministra, prisustvovao i narodni poslanik Borisav Kovačević.

Ministar Krkobabić, upoznao je predsednika Beserovca sa aktivnostima Vlade Republike Srbije, vezane za njegov resor (spektar) nadležnosti, a pre svega regionalnim razvojem sa akcentom na revitalizaciji srpskog sela, u okviru kojeg se realizuje i projekat novog zadrugarstva u Republici Srbiji. Za ovu godinu iz republičkog budžeta za nove i stare, odnosno postojeće zadruge biće izdvojeno 800 miliona dinara bespovratnih sredstava, koja će biti podeljena putem javnog konkursa, a lokalne samouprave biće logičan partner Vladi u realizaciji ovog, za srpsko selo i poljoprivredne proizvođače, kako je zaključeno istorijskog projekta.

Ministar Krkobabić, prihvatio je poziv predsednika Beserovca, da u narednih mesec dana kada se usklade termini, poseti opštinu Bogatić i sa timom saradnika predstavi gore navedene planove i aktivnosti širem broju građana opštine Bogatić, uključujući pre svega individualne poljoprivredne proizvođače, nosioce poljoprivrednih gazdinstava, predstavnike i članove udruženja svinjara, govedara, ovčara, malinara, pčelara, preduzetnika i drugih zainteresovanih strana.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *