ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ КРКОБАБИЋЕМ

13. јуна 2018.

У уторак 12.06.2018. године, у Кабинету министра без портфеља за регионални развој и рад јавних предузећа, Милана Кркобабића, одржан је састанак коме је поред председника општине Богатић, Ненада Бесеровца и министра, присуствовао и народни посланик Борисав Ковачевић.

Министар Кркобабић, упознао је председника Бесеровца са активностима Владе Републике Србије, везане за његов ресор (спектар) надлежности, а пре свега регионалним развојем са акцентом на ревитализацији српског села, у оквиру којег се реализује и пројекат новог задругарства у Републици Србији. За ову годину из републичког буџета за нове и старе, односно постојеће задруге биће издвојено 800 милиона динара бесповратних средстава, која ће бити подељена путем јавног конкурса, а локалне самоуправе биће логичан партнер Влади у реализацији овог, за српско село и пољопривредне произвођаче, како је закључено историјског пројекта.

Министар Кркобабић, прихватио је позив председника Бесеровца, да у наредних месец дана када се ускладе термини, посети општину Богатић и са тимом сарадника представи горе наведене планове и активности ширем броју грађана општине Богатић, укључујући пре свега индивидуалне пољопривредне произвођаче, носиоце пољопривредних газдинстава, представнике и чланове удружења свињара, говедара, овчара, малинара, пчелара, предузетника и других заинтересованих страна.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *