PREDSEDNIK OPŠTINE BOGATIĆ NA SASTANKU U MINISTARSTVU ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

13. juna 2018.

 

U utorak, 12.06.2018. godine u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine, predsednika opštine Bogatić, primio je šef kabineta ministra Gorana Trivana, gospodin Andrej Bojić.

U jednočasovnom razgovoru, predsednik Beserovac upoznao je gospodina Bojića sa planskim dokumentima i akcionim planovima Opštine iz oblasti upravljanja otpadom, o realizaciji Programa zaštite životne sredine opštine Bogatić za 2018. godinu, kao i planovima lokalne samouprave vezanih za sanaciju privremenih deponija u MZ Glušci, Uzveće i Dublje, u kojima je u prošloj godini, nabavkom novog kamiona auto-smećara za JKP Bogatić, uvedeno organizovano prikupljanje otpada.

Beserovac je upoznao svog sagovornika o Odluci Skupštine grada Šapca, za priključenje opštine Bogatić Regionalnoj deponiji Srem – Mačva, a razgovaralo se i o daljim aktivnostima na Programu podrške primarnoj separaciciji IPA 2017, kojim je obuhvaćeno 17 opština u Republici Srbiji, među kojima je i opština Bogatić.

Dogovoreno je da se u što kraćem roku, krene u izradu projekata za sanaciju tri gore pomenute privremene deponije, a da se njihova sanacija planira u sledećoj kalendarskoj godini, kada će i Ministarstvo u svom budžetu imati na raspolaganju sredstva za ove namene i moći finansijski da pomogne u realizaciji istih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *