ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БОГАТИЋ НА САСТАНКУ У МИНИСТАРСТВУ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

13. јуна 2018.

 

У уторак, 12.06.2018. године у просторијама Министарства заштите животне средине, председника општине Богатић, примио је шеф кабинета министра Горана Тривана, господин Андреј Бојић.

У једночасовном разговору, председник Бесеровац упознао је господина Бојића са планским документима и акционим плановима Општине из области управљања отпадом, о реализацији Програма заштите животне средине општине Богатић за 2018. годину, као и плановима локалне самоуправе везаних за санацију привремених депонија у МЗ Глушци, Узвеће и Дубље, у којима је у прошлој години, набавком новог камиона ауто-смећара за ЈКП Богатић, уведено организовано прикупљање отпада.

Бесеровац је упознао свог саговорника о Одлуци Скупштине града Шапца, за прикључење општине Богатић Регионалној депонији Срем – Мачва, а разговарало се и о даљим активностима на Програму подршке примарној сепарацицији ИПА 2017, којим је обухваћено 17 општина у Републици Србији, међу којима је и општина Богатић.

Договорено је да се у што краћем року, крене у израду пројеката за санацију три горе поменуте привремене депоније, а да се њихова санација планира у следећој календарској години, када ће и Министарство у свом буџету имати на располагању средства за ове намене и моћи финансијски да помогне у реализацији истих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *