Monthly Archives: februar 2018

SAOPŠTENJE IZ KABINETA PREDSEDNIKA OPŠTINE BOGATIĆ

Saopštenje predsednika Opštine Bogatić, Nenada Beserovca povodom problema meštana MZ Badovinci prenosimo u celosti: “Obaveštavaju se građani, a pre svega meštani Mesne zajednice Badovinci da je na osnovu dopisa Privremenog organa MZ Badovinci i Opštine Bogatić,  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprve za sredu, 28.02.2018.godine u 11,00 časova, zakazalo sastanak u prostorijama Ministarstva povodom problema… Nastavite sa čitanjem »

STUDIJSKA POSETA KOMPANIJI “REHAU” U AUSTRIJI

STUDIJSKA POSETA KOMPANIJI “REHAU” U AUSTRIJI

Predsednik opštine Bogatić, Nenad Beserovac i šef Kabineta predsednika, Dalibor Ostojić, bili su deo delegacije, koja je u utorak 20.02.2018. godine, posetila sedište Kompanije “Rehau”, za jugoistočnu Evropu, u Beču. Delegaciju je predvodio direktor predstavništva kompanije u Srbiji, g-din Dušan Todorović, a u ime domaćina, doček i posetu upriličio je prvi čovek kompanije za ovaj… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 17.SEDNICA OPŠTINSKOG ODBORA SPS BOGATIĆ

Dana 16.02.2018.godine u Bogatiću održana je 17.sednica Opštinskog odbora SPS Bogatić. Članovi Opštinskog odbora razmatrali su aktuelnu političku situaciju u opštini Bogatić, kao i problem prelaska preko graničnog prelaza “Pavlovića most” u Badovincima. Predsednik Okružnog odbora SPS Mačvanskog okruga dr Goran Makunčević upoznao je prisutne članove sa informacijama sa održanog radnog sastanka IO GO SPS… Nastavite sa čitanjem »

RADNI SASTANAK SA PREDSEDNICIMA OKRUŽNIH ODBORA

RADNI SASTANAK SA PREDSEDNICIMA OKRUŽNIH ODBORA

Dana 14.02.2018.godine u prostorijama GO SPS održan je radni sastanak  sa predsednicima Okružnih odbora SPS. Sednici su prisustvovali potpredsednici SPS Aleksandar Antić, prof.dr Žarko Obradović i Novica Tončev. Sastankom je predsedavao predsednik IO GO SPS Vladan Zagrađanin a prisustvovali su i potpredsednici Đorđe Čabarkapa, Slobodan Milošević i Aleksandra Đanković. Ispred Okružnog odbora Mačvanskog okruga sastanku… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 17.SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

ODRŽANA 17.SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

  Danas, 14.02.2018.godine održana je 17.sednica Skupštine opštine Bogatić. Pred odbornicima Skupštine opštine našlo je se 11 tačaka dnevnog reda. Među značajnijim tačkama dnevnog reda odbornici su  razmatrali i usvojili Plan generalne regulacije za naseljeno mesto Bogatić-revizija Plana. Revizijom planskog dokumenta izvršeno je preispitivanje definisanih uslova iz osnovnog planskog dokumenta, usklađivanje sa zakonskim odredbama i… Nastavite sa čitanjem »

OPŠTINA BOGATIĆ POTPISALA UGOVOR O NAMENSKIM TRANSFERIMA U SOCIJALNOJ ZAŠTITI

Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac, danas 14.02.2018.godine u Ministarstvu  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisao je Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti. Ugovor ispred Ministarstva potpisao je ministar Zoran Đorđević. Vlada R.Srbije je u 2018.godini obezbedila sredstva u iznosu od 756.000.000,00 dinara koja su namenjena za finansiranje postojećih i razvijanju novih usluga socijalne… Nastavite sa čitanjem »

OKRUGLI STOU OKVIRU PROCESA “UNUTRAŠNJI DIJALOG O KOSOVU I METOHIJI”

OKRUGLI STOU OKVIRU PROCESA “UNUTRAŠNJI DIJALOG O KOSOVU I METOHIJI”

U ponedeljak, 12.02.2018. godine, u Nišu, u prostorijama Rektorata Univerziteta, održan je Okrugli sto gradova i opština u  okviru procesa “Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji”. Opštinu Bogatić na ovom skupu predstavljali su Nenad Beserovac, predsednik Opštine i Dalibor Ostojić, šef Kabineta predsednika. U uvodnom obraćanju, učesnicima okruglog stola obratili su se Branko Ružić, ministar… Nastavite sa čitanjem »

POČEO UPIS POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA ZA POLJOPRIVREDNE KREDITE

POČEO UPIS POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA ZA POLJOPRIVREDNE KREDITE

  Danas 12.02.2018.godine u prostorijama Opštinske uprave Bogatić vršen je upis zainteresovanih poljoprivrednika za kratkoročne beskamatne poljoprivredne kredite za prolećnu setvu.Rukovodilac Odeljenja za privredu, finansije i lokalni-ekonomski razvoj, Ivana Đukić ovom prilikom istakla je sledeće: „Kratkoročni krediti biće realizovani  na osnovu potpisanog Sporazuma između Opštine Bogatić i Banke Inteze. Banka Inteza će po ovom Sporazumu… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 20. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BOGATIĆ

ODRŽANA 20. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BOGATIĆ

Danas 06.02.2018.godine održana je 20. sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić. Pred članovima Opštinskog veća našlo se 33 tačke dnevnog reda.Članovi Opštinskog veća Opštine Bogatić razmatrali su i utvrdili predlog Odluke o usvajanju Plana generalne regulacije za naselje Bogatić – revizija Plana. Revizijom planskog dokumenta izvršeno je preispitivanje definisanih uslova iz osnovnog planskog dokumenta, usklađivanje sa… Nastavite sa čitanjem »

MINISTAR RUŽIĆ SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE BOGATIĆ

MINISTAR RUŽIĆ SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE BOGATIĆ

  Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić primio je danas predsednika opštine Bogatić Nenada Beserovca sa saradnicima, sa kojima je razgovarao o radu te jedinice lokalne samouprave i o infrastrukturnim i drugim projektima koji se sprovode u interesu građana Bogatića. Ministar je konstantovao da je proces racionalizacije uspešno sproveden u Bogatiću, da su… Nastavite sa čitanjem »