OPŠTINA BOGATIĆ POTPISALA UGOVOR O NAMENSKIM TRANSFERIMA U SOCIJALNOJ ZAŠTITI

14. februara 2018.

Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac, danas 14.02.2018.godine u Ministarstvu  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisao je Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti. Ugovor ispred Ministarstva potpisao je ministar Zoran Đorđević. Vlada R.Srbije je u 2018.godini obezbedila sredstva u iznosu od 756.000.000,00 dinara koja su namenjena za finansiranje postojećih i razvijanju novih usluga socijalne zaštite.

Sredstva u iznosu od 5.698.581,88 dinara koliko iznosi vrednost namenskog transfera Opština Bogatić može iskoristiti za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave, a u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti i Odlukom o pravima i uslugama iz socijalne zaštite na teritoriji opštine Bogatić.

Predsednik Opštine, Nenad Beserovac ovom prilikom istakao je da je Opština  Bogatić  u budžetu za 2018.godinu, predvidela sredstva  u iznosu od 25.000.000,00 dinara, koja će se isplatiti kroz regresiran prevoz učenika, smeštaj učenika u domovima, naknade za novorođenčad, pomoć u lečenju dece, dnevne usluge u zajednici, učeničke nagrade i studenstske stipendije, te da će ovaj namenski transfer, koji je za oko 900.000,00 dinara veći u odnosu na prethodnu godinu, pomoći da se širok spektar socijalnih usluga, koje lokalna samouprava finansira izvorno ili preko Centra za socijalni rad „Bogatić“, dodatno unapredi.

Oblast sa prilozima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *