ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОТПИСАЛА УГОВОР О НАМЕНСКИМ ТРАНСФЕРИМА У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ

14. фебруара 2018.

Председник Општине Богатић Ненад Бесеровац, данас 14.02.2018.године у Министарству  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписао је Уговор о наменским трансферима у социјалној заштити. Уговор испред Министарства потписао је министар Зоран Ђорђевић. Влада Р.Србије је у 2018.години обезбедила средства у износу од 756.000.000,00 динара која су намењена за финансирање постојећих и развијању нових услуга социјалне заштите.

Средства у износу од 5.698.581,88 динара колико износи вредност наменског трансфера Општина Богатић може искористити за финансирање услуга социјалне заштите из надлежности јединице локалне самоуправе, а у складу са Законом о социјалној заштити и Одлуком о правима и услугама из социјалне заштите на територији општине Богатић.

Председник Општине, Ненад Бесеровац овом приликом истакао је да је Општина  Богатић  у буџету за 2018.годину, предвидела средства  у износу од 25.000.000,00 динара, која ће се исплатити кроз регресиран превоз ученика, смештај ученика у домовима, накнаде за новорођенчад, помоћ у лечењу деце, дневне услуге у заједници, ученичке награде и студенстске стипендије, те да ће овај наменски трансфер, који је за око 900.000,00 динара већи у односу на претходну годину, помоћи да се широк спектар социјалних услуга, које локална самоуправа финансира изворно или преко Центра за социјални рад „Богатић“, додатно унапреди.

Област са прилозима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *