MINISTAR RUŽIĆ SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE BOGATIĆ

6. februara 2018.

 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić primio je danas predsednika opštine Bogatić Nenada Beserovca sa saradnicima, sa kojima je razgovarao o radu te jedinice lokalne samouprave i o infrastrukturnim i drugim projektima koji se sprovode u interesu građana Bogatića.

Ministar je konstantovao da je proces racionalizacije uspešno sproveden u Bogatiću, da su lokalne institucije stabilne, kao i da vlast u toj opštini uspešno funkcioniše u korist građanki i građana.

„Za uspeh reforme javne uprave i stvaranje boljih uslova za život naših građana, važno je da Ministarstvo održava redovnu komunikaciju sa svim opštinama i gradovima, kao i da istu unapređuje“, istakao je Ružić i dodao da će Ministarstvo nastojati i na dalje da pomaže opštinama i gradovima da pružaju bolje usluge građanima i stvaraju dobro i fer poslovno okruženje.

Beserovac je rekao da opština Bogatić izražava interesovanje za Fond za lokalne samouprave, za šta je ministar Ružić rekao da će Ministarstvo uskoro uputiti poziv opštinama i gradovima da konkurišu za ova sredstva.

Da podsetimo, Fond je ove godine uvećan sa dosadašnjih 10.630.000 dinara na čak 320 miliona dinara.

Izvor: Ministarstvo državne uprave  i lokalne samouprave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *