ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SKGO

31. januara 2018.

 

 

 

U utorak 30. januara 2018. godine, u sedištu SKGO u Beogradu, održana je Prva konstitutivna sednica Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština.

Sednicom je predsedavala novoizabrana predsednica, gospođa Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, a opštinu Bogatić, koja je na redovnoj izbornoj Skupštini SKGO, održanoj 12.12.2017. godine, izabrana za člana Predsedništva, predstavljao je predsednik Opštine Nenad Beserovac.

Na dnevnom redu je bilo 10 tačaka, a od važnijih izdvajamo: konstituisano je Predsedništvo SKGO, usvojen Izveštaj generalnog sekretara o radu za period 22.11.2017. do 30.01.2018. godine, imenovani su članovi odbora SKGO. Usvojen je i akcioni plan za implementaciju strateškog plana SKGO za 2018. godinu, a na predlog generalnog sekretara Đorđa Staničića, za zamenike generalnog sekretara izabrani su Nikola Tarbuk i Ivan Milivojević, dosadašnji pomoćnici. U delegaciju koja će SKGO predstavljati na XII generalnoj Supštini Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope, koja će se 17. i 18. aprila 2018. godine održati u Sloveniji, imenovani su predsednica Dušanka Golubović i član predsedništva, Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja. Usvojen je i zapisnik sa 8. sednice Predsedništva i verifikovan zapisnik sa 45. Skupštine SKGO, a u svom obraćanju, posle čestitki upućenih izabranim kolegama, predsednik opštine Bogatić, Nenad Beserovac istakao je sledeće: „ Velika je čast za našu Opštinu što smo izabrani za člana Predsedništva SKGO i da se uopšte nalazimo u ovako odabranom društvu. Trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje i svojim angažovanjem, damo pun doprinos u radu Predsedništva SKGO“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *