Monthly Archives: novembar 2017

ODRŽANA 18.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BOGATIĆ

ODRŽANA 18.SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE BOGATIĆ

Danas 27.11.2017.godine  održana je 18. sednica Opštinskog veća Opštine Bogatić.  Pred članovima  Opštinskog veća našlo je se 18 tačaka dnevnog reda. Među značajnijim tačkama dnevnog reda, članovi Opštinskog veća su  shodno  čl. 76. Zakona o budžetskom sistemu  razmatrali su i usvojili  konsolidovani devetomesečni izveštaj  o ostvarenju budžeta Opštine Bogatić za period 01.01.2017.godine do 30.09.2017.godine i… Nastavite sa čitanjem »

PREDSEDNIK OPŠTINE BOGATIĆ NA KONFERENCIJI “ZNAČAJ SOCIJALNO-EKONOMSKIH SAVETA”

PREDSEDNIK OPŠTINE BOGATIĆ NA KONFERENCIJI “ZNAČAJ SOCIJALNO-EKONOMSKIH SAVETA”

  Predsednik Opštine Nenad Beserovac, predstavljao je Opštinu Bogatić, na Konferenciji pod nazivom “Značaj Socijalno – ekonomskih saveta”, koja je u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije, održana 22. novembra 2017. godine u Klubu poslanika u Beogradu. Na skupu, kojem je prisustvovalo  više od 50… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA 5.SEDNICA OKRUŽOG ODBORA SPS MAČVANSKOG OKRUGA

ODRŽANA 5.SEDNICA OKRUŽOG ODBORA SPS MAČVANSKOG OKRUGA

Danas, 18.11.2017.godine u Šapcu, u prostorijama Gradskog odbora SPS Šabac, održana je 5.sednica Okružnog odbora SPS Mačvanskog okruga. Predsednik Okružnog odbora SPS Mačvanskog okruga dr Goran Makunčević i član Izvršnog odbora GO SPS, Miroslav Mićić upoznali su prisutne članove da je održana sednica IO GO SPS i preneli  informacije sa održane sednice. Između ostalog članovi… Nastavite sa čitanjem »

POTPISAN UGOVOR O OSNIVANJU PRIVREDNOG DRUŠTVA “SPOMEN KOMPLEKS ZA OČUVANJE KULTURNO-ISTORIJSKIH VREDNOSTI I ODRŽIVI RAZVOJ CERA

U Beogradu, u prostorijama Ministarstva privrede, u sredu 15.11.2017. godine, zaključen je Ugovor o osnivanju Privrednog društva “Spomen kompleks za očuvanje kulturno-istorijskih vrednosti i održivi razvoj Cera” D.O.O. Šabac, koji su potpisali, u ime Vlade Republike Srbije, ministar privrede Goran Knežević, a u ime lokalnih samouprava sa teritorije Mačvanskog upravnog okruga, gradonačelnik grada Loznice, Vidoje… Nastavite sa čitanjem »

INTERVJU PREDSEDNIKA OPŠTINE BOGATIĆ NENADA BESEROVCA ČASOPISU “EKOLIST”

  “Ubrzano rešavanje problema komunalnog otpada “ Razgovarali smo s Nenadom Beserovcem, predsednikom Opštine Bogatić, o Lokalnom planu upravljanja komunalnim otpadom, ali I potencijalima i planovima ove samouprave… Opština Bogatić ima Lokalni plan upravljanja komunalnim otpadom. U razgovoru s Nenadom Beserovcem, predsednikom Opštine Bogatić, saznajemo koliko se on primenjujete u praksi i u kojoj meri je uticao… Nastavite sa čitanjem »

ODRŽANA KONFERENCIJA “LOKALNI MEHANIZMI ZA RODNU RAVNOPRAVNOST”

ODRŽANA KONFERENCIJA “LOKALNI MEHANIZMI ZA RODNU RAVNOPRAVNOST”

Predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac, učestvovao je na Konferenciji pod nazivom “Lokalni mehanizmi za rodnu ravnopravnost”, koja je održana u Beogradu u Palati Srbija, u utorak 14.11.2017. godine. Skup je otvorila potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović, a u uvodnom delu prisutnim predstavnicima lokalnih samouprava obratili… Nastavite sa čitanjem »

SEDNICA SAVETA MAČVANSKOG UPRAVNOG OKRUGA U BOGATIĆU

SEDNICA SAVETA MAČVANSKOG UPRAVNOG  OKRUGA U BOGATIĆU

U Bogatiću 13.11.2017.godine održana je  9.sednica  Saveta Mačvanskog upravnog okruga. Predstavnici opština i gradova  između ostalog  su govorili o primeni Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i o praćenju Zakona o ozakonjenju. Jedna od tema bila je i osnivanje Memorijalnog kompleksa “Cer” , projekta  koji je podržan od strane Vlade R.Srbije U nastavku sednice… Nastavite sa čitanjem »

KONFERENCIJA “STVARANJE DIGITALNIH LOKALNIH SKUPŠTINA”

KONFERENCIJA “STVARANJE DIGITALNIH LOKALNIH SKUPŠTINA”

Predsednik Opštine, Nenad Beserovac i pomoćnik predsednika Nabojiša Petronić, predstavljali su Opštinu Bogatić, na dvodnevnoj konferenciji, održanoj u Master centru, u Novom Sadu 30. i 31. oktobra 2017. godine, pod nazivom ” Stvaranje digitalnih lokalnih skupština”. Konferenciju je u ime grada domaćina, otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a u pozdravnom govoru prisutnima su se… Nastavite sa čitanjem »