OДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ЛОКАЛНИ МЕХАНИЗМИ ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ”

16. новембра 2017.

Председник општине Богатић Ненад Бесеровац, учествовао је на Конференцији под називом “Локални механизми за родну равноправност”, која је одржана у Београду у Палати Србија, у уторак 14.11.2017. године.

Скуп је отворила потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност у Влади Републике Србије Зорана Михајловић, а у уводном делу присутним представницима локалних самоуправа обратили су се и амбасадор Швајцарске у Србији Филип Ге и стални координатор Уједињених нација у Србији Мишел Сен Ло.

У свом обраћању потпредседница Владе Зорана Михајловић истакла је следеће: “Србија је у претходне три године урадила пуно на унапређењу родне равноправности, што показује и извештај Светског економског форума, по којем је Србија на 40. месту у овој области од 144 земље. Сада је важно да тај процес пренесемо на локални ниво и створимо услове за већу укљученост мање заступљеног пола у политички, економски и друштвени живот свог града и земље”.

“Србија је једина земља ван Европске уније која је увела Индекс родне равноправности, као и родно одговорно буџетирање. У неким сегментима смо бољи од региона и неких земаља ЕУ, али у неким областима као што је тржиште рада морамо да радимо више.

Створили смо услове на републичком нивоу, сада је важно да те мере спроведемо и на локалу. Координационо тело је ту, да вам пружи подршку и помогне да се јаз у родној равноправности смањи и да сви грађани и грађанке имају исте могућности”, закључила је Михајловићева.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *