КОНФЕРЕНЦИЈА “СТВАРАЊЕ ДИГИТАЛНИХ ЛОКАЛНИХ СКУПШТИНА”

3. новембра 2017.

Председник Општине, Ненад Бесеровац и помоћник председника Набојиша Петронић, представљали су Општину Богатић, на дводневној конференцији, одржаној у Мастер центру, у Новом Саду 30. и 31. октобра 2017. године, под називом ” Стварање дигиталних локалних скупштина”.

Конференцију је у име града домаћина, отворио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а у поздравном говору присутнима су се обратили Маја Гојковић, председница Народне скупштине Републике Србије, Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине и Бранко Ружић, министар државне управе и локалне самоуправе, као и Ursula Laubli, директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу и Karla Hershey, стална кординаторка УНДП, представнице организација које подржавају реализацију пројекта дигитализације локалних скупштина.

Кроз четири панела и дискусије домаћих и страних панелиста, присутни су могли да се упознају са значајем и утицајем дигитализације на локалном нивоу и увођењу Е-парламента, упоредним искуствима и стратешком приступу од националног до локалног нивоа, изазовима постављања дигиталног парламента, са освртом на ресурсе и правни оквир, као и искустава како дигиталне технологије и друштвени медији утичу на промену рада парламента.

Учеснике је кроз Конференцију водио, новинар РТС-а, Зоран Станојевић, а на крају другог дана, они су били у прилици да у Скупштини града Новог Сада, где је домаћин био председник Скупштине града, Здравко Јелушић, присуствују симулацији седнице Скупштине и демонстрацији Е- парламента.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *