ОДРЖАНА 14. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

14. октобра 2017.

У петак, 13.10.2017.године одржана је 14. седница Скупштине општине Богатић. Одборници Скупштине општине  разматрали су 26 тачака дневног реда.

Међу значајнијим тачкама дневног реда одборници су разматрали и усвојили Одлуку о првој измени и допуни Одлуке о правима и услугама социјалне заштите општине Богатић којом  је дефинисана услуга  личног пратиоца, Одлуку о утврђивању максималног броја запослених на неодређено време у организационим облицима у систему јавног сектора општине Богатић за 2017.годину. Одборници СО Богатић дали су сагласност на прву измену Програма пословања ЈКП “Богатић” Богатић и сагласност на Правилник о раду ЈКП “Богатић” Богатић.

На седници је констатован престанак функције директора ЈКП “Богатић” Богатић, Слободана Ђурковића због поднете оставке.

У свом обраћању одборницима СО Богатић, Ђурковић је истакао да  својим личним доприносом сматра то што је враћено достојанство ЈКП “Богатић”. Истакао је да су за успешно пословање предузећа заслужни и радници, као и одборници СО Богатић и чланови Општинског већа, руководство Општине Богатић на челу са председником Општине Ненадом Бесеровцем,  који су усвајали предложене програме предузећа. У наставку излагања навео је све инвестиције које су у претходном периоду урађене, од набавке опреме и машина, до израде новог бунара за извориште пијаће воде…

Између осталог одборници СО Богатић су на овој седници разрешили и именовали чланове Управних одбора Дома здравља Богатић, Предшколске установе “Слаа Ковић” Богатић, Центра за социјални рад “Богатић”, Туристичке организације општине Богатић, Културно образовног центра Богатић, као и чланови Општинских комисија: Комисије за спорт, Комисије за односе са верским заједницама…На седници је констатован  престанак фунцкије секретара СО Богатић, Сандре Мишковић, због поднете оставке.

За в.д. директора ЈКП “Богатић” Богатић, изабран је Аљоша Гарибовић, дипл. правник из Шапца.

За секретара СО Богатић именован је Милутин Ковић, дипл.правник из Богатића.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *