OДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ЧЛАНОВА НАЛЕД-А СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ВЛАДЕ

2. септембра 2017.

 

У петак, 01.09.2017.године у Београду, у хотелу Хајат одржан је радни састанак  чланова и партнера НАЛЕД-а са председницом Владе Републике Србије, Аном Брнабић. Општину  Богатић, која је чланица Скупштине НАЛЕД-а,  представљао је  председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац.

У дијалогу са градоначелницима, председницима општина, привредницима, лидерима цивилног друштва и међународне заједнице које окупља НАЛЕД, премијерка  и њен стручни тим представили су програм и резултате рада Владе и реформске приоритете за наставак економског развоја Србије.

Тема сусрета била је и сарадња Владе и НАЛЕД-а у циљу даљег развоја е-управе, сузбијања сиве економије, реформе здравственог система, смањења административног и парафискалног оптерећења, подстицања локалног економског развоја, јачања јавно-приватног дијалога и регионалне сарадње.

Влада Србије  жели да негује стални и отворени дијалог са привредом у циљу проналажења најбољих решења за дугорочан и динамична привредни раст. У том процесу кључна је и сарадња са цивилним друштвом и удружењима попут НАЛЕД-а чији  допринос посебно вреднујемо јер је у стању да за једним столом окупи интересе приватног, јавног и цивилног сектора,  изјавила је председница Владе, Ана Брнабић.

Како је најављено, у наредних месец дана, Влада Р.Србије ће формирати Координациони савет за е-управу  којим ће председавати премијерка Брнабић, а у чији рад ће осим ресорних институција бити укључени представници привреде и стручне јавности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *