SVEČANO OBELEŽEN POČETAK ŠKOLSKE GODINE

31. avgusta 2017.

Danas je u Kulturno obrazovnom centru u Bogatiću održan prijem za đake prvake iz svih 6 osnovnih škola sa teritorije naše opštine. Ove godine 219 mališana od lokalne samouprave dobilo je prigodne poklone. Svečanosti su  prisustvovali predsednik Opštine Nenad Beserovac, pomoćnik predsednika Opštine zadužen za oblast obrazovanja, kulture, sporta i pitanja mladih, Dalibor Ostojić, direktori osnovnih škola , učitelji i roditelji.

Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio Dalibor Ostojić koji je poželeo sve najbolje još jednoj generaciji đaka prvaka povodom polaska u školu. Ovom prilikom istakao je  da je lokalna samouprava ove godine uvećala iznos poklon čestitke u vidu novčane nadoknade  na iznos od 5.000,00 dinara i  da će se truditi  da u narednom periodu obezbede i veća sredstva iz lokalnog budžeta, koja neće biti samo znak pažnje i simbolike, već zaista prava pomoć roditeljima učenika, čime bi  dali svoj skromni doprinos i strategiji poboljšanja populacione politike, koju sprovodi Vlada Republike Srbije.

Takođe, ovom prilikom je upoznao  prisutne da je lokalna samouprava sa Ministarstvom prosvete i Vladinom Kancelarijom za upravljenje javnim ulaganjima ušla u velike infrastrukturne projekte na dogradnji, adaptaciji i rekonstrukciji školskih objekata  Mačvanske srednje škole, osnovnih škola u Bogatiću i Klenju, kao i da su u prethodnom periodu započeli i završili deo radova na školama u Badovincima i Crnoj Bari, koji će biti nastavljeni do potpune rekonstrukcije, izdvojenim odeljenjima u Banovom Polju i Glogovcu. Napomenuo je da je pri kraju završetak izgradnje sportske sale u Bogatiću, kao i da su u planu izgradnja sportske sale u Glušcima i učeničkog doma za srednjoškolce.

Nova školska godina će sutra početi u svim osnovnim školama, područnim odeljenjima i Mačvanskoj srednjoj školi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *