СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

31. августа 2017.

Данас је у Културно образовном центру у Богатићу одржан пријем за ђаке прваке из свих 6 основних школа са територије наше општине. Ове године 219 малишана од локалне самоуправе добило је пригодне поклоне. Свечаности су  присуствовали председник Општине Ненад Бесеровац, помоћник председника Општине задужен за област образовања, културе, спорта и питања младих, Далибор Остојић, директори основних школа , учитељи и родитељи.

Испред локалне самоуправе присутнима се обратио Далибор Остојић који је пожелео све најбоље још једној генерацији ђака првака поводом поласка у школу. Овом приликом истакао је  да је локална самоуправа ове године увећала износ поклон честитке у виду новчане надокнаде  на износ од 5.000,00 динара и  да ће се трудити  да у наредном периоду обезбеде и већа средства из локалног буџета, која неће бити само знак пажње и симболике, већ заиста права помоћ родитељима ученика, чиме би  дали свој скромни допринос и стратегији побољшања популационе политике, коју спроводи Влада Републике Србије.

Такође, овом приликом је упознао  присутне да је локална самоуправа са Министарством просвете и Владином Канцеларијом за управљење јавним улагањима ушла у велике инфраструктурне пројекте на доградњи, адаптацији и реконструкцији школских објеката  Мачванске средње школе, основних школа у Богатићу и Клењу, као и да су у претходном периоду започели и завршили део радова на школама у Бадовинцима и Црној Бари, који ће бити настављени до потпуне реконструкције, издвојеним одељењима у Бановом Пољу и Глоговцу. Напоменуо је да је при крају завршетак изградње спортске сале у Богатићу, као и да су у плану изградња спортске сале у Глушцима и ученичког дома за средњошколце.

Нова школска година ће сутра почети у свим основним школама, подручним одељењима и Мачванској средњој школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *