OPŠTINA BOGATIĆ POTPISALA UGOVOR O REVITALIZACIJI POLJSKIH PUTEVA

29. avgusta 2017.

U Beogradu, u Klubu narodnih poslanika, dana 28.08.2017.godine, predstavnici 67 jedinica lokalnih samouprava sa teritorije centralne Srbije, zaključili su  ugovore o korišćenju sredstava za uređenje nekategorisanih puteva i otresišta sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za poljoprivredno zemljište.

Za uređenje nekategorisanih puteva i otresišta, budžetom Republike Srbije i u skladu sa  Uredbom o utvrđivanju programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu, predviđena su sredstva u iznosu od 851 milion dinara, od čega Ministarstvo učestvuje sa više od 249 miliona dinara.

Predstavnicima lokalnih samouprva prilikom potpisivanja ugovora obratili su se Velimir Stanojević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i  Dragana Gođevac Obradović, direktorka Uprave za poljoprivredno zemljište.

Ukupna vrednost projekta po Ugovoru  je  7.261.972,08 dinara sa PDV, od čega je učešće  Ministarstva 33,70 %  ili 2.447.646,92 dinara, a Opštine 66,30 % ili 4.814.325, 16 dinara.

Ugovor  ispred Opštine Bogatić potpisao je Nenad Beserovac, predsednik Opštine, koji je ovom prilikom istakao:

„Za opštinu kao što je naša, sa  30 274 ha obradive površine i mrežom lokalnih nekategorisanih poljskih puteva u dužini oko 1000 km, izuzetno je značajna mera resornog Ministarstva, koju već 5 godina zajedno realizujemo. Iako su uslovi konkursa iz godine u godinu sve strožiji, uspeli smo da ispunimo zadate kriterijume, na zadovoljstvo naših poljoprivrednih proizvođača kojima ćemo i na ovaj način pomoći i obezbediti lakši pristup svojim  posedima. Napominjem da je Opština i pre ovog konkursa, iz sopstvenih sredstava finansirala revitalizaciju puteva na delu teritorije  opštine, u iznosu od 3.762.000,00 dinara sa PDV-om, a ovim projektom  urediće se putevi na teritoriji  KO Bogatić, Metković, Glušci, Uzveće i Dublje.“

One Comment on “OPŠTINA BOGATIĆ POTPISALA UGOVOR O REVITALIZACIJI POLJSKIH PUTEVA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *