ОДРЖАНА 11.СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

1. августа 2017.

Данас је одржана 11.седница Скупштине општине Богатић.  Пред одборницима Скупштине општине нашло је се 16 тачака дневног реда.  На основу предлога за допуну дневног реда,  одборника Српске напредне странке дневни ред је проширен за још 6 тачака и то предлогом решења о разрешењу председника и чланова Управног одбора Дома здравља Богатић и именовањем нових чланова, као и разрешењем и именовањем члана Комисије за избор и именовање СО Богатић и члана Комисије за статут и прописе СО Богатић ( сви чланови СПС).

Поводом наведене допуне дневног реда, председник Општинског одбора СПС Богатић, Ненад Бесеровац, који обавља функцију председника Општине истакао је следеће:

” О формално правним недостацима ове допуне обавестићемо ресорно министарство, али већи проблем је то што је ово грубо кршење коалиционог споразума, који  је потписан између  ОО СПС Богатић  и ОО СНС  Богатић и на који су сагласност дали Извршни одбор Главног одбора СПС и председник СНС Александар Вучић”. Такође је истакао, да одборници Социјалистичке партије Србије неће гласати за допуну дневног реда и да  од данас  ове две опције функционишу као техничка коалиција, све док централе  две странка не реше новонастали проблем.

Међу значајнијим тачкама дневног реда  одборници СО Богатић  усвојили су  шестомесечни консолидовани извештај,  измену Одлуке о буџету Општине Богатић за 2017.годину са пројекацијама за 2018.години и 2019.годину,  Извештај о реализацији програма пословања ЈКП.“Богатић“ са финансијским извештајем за 2016.годину, на основу Одлуке о усклађивању оснивачког акта ЈКП.“Богатић“ са Законом о јавним предузећима, усвојили  Наративни извештај о раду Центра за социјални рад „Богатић“ Богатић за 2016.годину, Одлуку о расподели добити ЈКП.“Богатић“ Богатић, која за 2016.годину из остварене нето добити ЈКП. „Богатић“ износи 1.490.454,57 динара, Одлуку о измени Одлуке о задуживању општине Богатић за 2016.годину којом се мења намена кредитиних средстава и усмерава за финансирање пројекта потисног цевовода од црпне станице Богатић до реципијента реке Саве. Такође, одборници су усвојили и  Одлуку о задуживању Општине Богатић у 2017.години ради финансирања капиталних инвестицоних расхода, односно за финансирање капиталног пројекта „Израда пројектне документације и извођење радова на систему даљинског грејања објеката јавне намене у Богатићу“.

На  данашњој седници потврђен је мандат одборнику Борисаву  Танасићу, који је изабран уместо Синише Пузића који је на претходној седници именован на место заменика председника Општине Богатић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *