Predsednik Opštine Bogatić potpisao ugovor o namenskim transferima

16. marta 2017.
Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Aleksandar Vulin i predstavnici 123 lokalne samouprave, 15. marta 2017. godine u Palati Srbija, zaključili su ugovore o namenskim transferima, namenjenih razvoju postojećih i razvijanju novih usluga socijalne zaštite, vredne 701 milion dinara.

„Država Srbija obezbedila je novac i to 300 miliona dinara više nego prošle godine, za finansiranje usluga socijalne zaštite, putem namenskih transfera lokalnim samoupravama iz druge, treće i četvrte grupe razvijenosti. Namera Vlade je da se u narednim godinama razvije takav sistem socijalne zaštite, u kojem bar minimum socijalne zaštite mora da postoji u svakoj lokalnoj samoupravi za socijalno ugroženo stanovništvo, bez obzira na stepen njene razvijenosti“, rekao je ministar Vulin u uvodnom obraćanju.

U ime Opštine Bogatić, ugovor vredan 4.987.062,40 dinara, potpisao je predsednik Opštine Nenad Beserovac, koji je istakao da je opština Bogatić, u budžetu za 2017. godinu, predvidela sredstva u iznosu od 23.945.000, dinara, koja će se isplatiti kroz regresiran prevoz učenika, smeštaj učenika u domovima, naknade za novorođenčad, jednokratne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu, pomoć u lečenju dece i odraslih, podršku i pomoć u kući starim licima i osobama sa invaliditetom, učeničke nagrade i studenstske stipendije, te da će ovaj namenski transfer, koji je za 2 miliona veći u odnosu na prethodnu godinu, pomoći da se širok spektar socijalnih usluga, koje lokalna samouprava finansira izvorno ili preko Centra za socijalni rad „Bogatić“, dodatno unapredi.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *