Председник Општине Богатић потписао уговор о наменским трансферима

16. марта 2017.
Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Александар Вулин и представници 123 локалне самоуправе, 15. марта 2017. године у Палати Србија, закључили су уговоре о наменским трансферима, намењених развоју постојећих и развијању нових услуга социјалне заштите, вредне 701 милион динара.

„Држава Србија обезбедила је новац и то 300 милиона динара више него прошле године, за финансирање услуга социјалне заштите, путем наменских трансфера локалним самоуправама из друге, треће и четврте групе развијености. Намера Владе је да се у наредним годинама развије такав систем социјалне заштите, у којем бар минимум социјалне заштите мора да постоји у свакој локалној самоуправи за социјално угрожено становништво, без обзира на степен њене развијености“, рекао је министар Вулин у уводном обраћању.

У име Општине Богатић, уговор вредан 4.987.062,40 динара, потписао је председник Општине Ненад Бесеровац, који је истакао да је општина Богатић, у буџету за 2017. годину, предвидела средства у износу од 23.945.000, динара, која ће се исплатити кроз регресиран превоз ученика, смештај ученика у домовима, накнаде за новорођенчад, једнократне помоћи социјално угроженом становништву, помоћ у лечењу деце и одраслих, подршку и помоћ у кући старим лицима и особама са инвалидитетом, ученичке награде и студенстске стипендије, те да ће овај наменски трансфер, који је за 2 милиона већи у односу на претходну годину, помоћи да се широк спектар социјалних услуга, које локална самоуправа финансира изворно или преко Центра за социјални рад „Богатић“, додатно унапреди.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *